Bogdan Stancu Beştepe’yi gerdi

Güncelleme Tarihi:

Bogdan Stancu Beştepe’yi gerdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2020 09:36

Kırmızı-siyahlı futbolcular, 11 Mayıs’ta testten geçip, ertesi gün sahaya çıktı ve dış dünyadan izole şekilde tesislerde kampa girdi. Yurt dışından özel uçakla dönen 4 oyuncu ise Ankara’daki öğrenci yurtlarında karantinada kaldı.

Haberin Devamı

Süper Ligin Başkent temsilcisi Gençlerbirliği’nde, Ramazan Bayramı nedeniyle verilen aranın ardından, çalışmalara bugün yeniden başlanacak. Kırmızı-siyahlılarda, en golcü isim olan ve geçmişte profesyonelliği ile örnek gösterilen Bogdan Stancu’nun, takıma geç katılması, yönetim, teknik ekip ve futbolcuların tepkisine yol açtı. Rumen oyuncu, Pazartesi günü Ankara’ya dönerken, kendisine hava alanında test yapıldı. Stancu, karantinada kalıp takıma geç katılan diğer oyuncular; Nadir, Yasin, Sio ve Polomat ile birlikte dün yardımcı antrenör eşliğinde Beştepe’de çalışmalara başladı.
Mart ayının ortasında, 26. hafta maçları seyircisiz oynandıktan sonra, koronavirüs salgını nedeniyle lige ara verilirken, Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi, 6 Mayıs’ta yaptığı açıklamada liglerin 12 Haziran’da yeniden başlayacağını duyurdu. Bu bilginin ardından, kulüplerde; yönetici, teknik ekip, oyuncular ve çalışanlar testlerden geçerken, sosyal mesafe kurallarına uygun olacak şekilde antrenmanlara başlandı. Gençlerbirliği’nde de tüm ekibe 11 Mayıs’ta test yapılırken, test sonuçlarının negatif çıkmasının ardından, ertesi gün; teknik ekip, oyuncular ve kulüp çalışanları, dış dünyadan izole şekilde Beştepe Tesisleri’nde kampa girdi. Futbolcular da gruplar halinde antrenmana çıktı.
Lige ara verilmesinin ardından, kulüpler kapılarını kapatıp, oyuncularının bulundukları kentten ayrılmaması yönünde uyarı yaptı. Bazı oyuncular bu uyarıya rağmen, yurt dışına ailelerinin yanına gitmeyi tercih etti. Maçların başlayacağı tarih belli olduktan sonra ise 14 gün karantina kuralı da göz önüne alınarak, oyuncuların dönüşleri konusunda takvimler belirlendi. Gençlerbirliği’nde bu süreçte; Yasin, Sio, Polomat ve Nadir ile birlikte Stancu yurt dışına çıktı.

STEAU İLE ANTRENMALARA ÇIKTIM

Yönetimce, kırmızı-siyahlı oyunculara, 11 Mayıs’ta toplanılacağı bilgisi iletilirken, Ankara’da kalanlar belirlenen günde Beştepe Tesisleri’nde hazır bulundu. Yurt dışında olan 4 oyuncu (Sio, Polomat, Yasin ve Nadir) özel uçakla Ankara’ya dönüşlerinin ardından, Gölbaşı’ndaki öğrenci yurtlarında 14 gün süreyle karantinada kaldı. 4 futbolcu, bu süreci tamamladıktan sonra Beştepe’deki takım kampına dahil olup, çalışmalara katıldı. Bu dönemde sadece Stancu, takımdan ayrı şekilde ülkesinde kalmayı sürdürdü. Rumen oyuncunun, ülkemizde, yurt dışından dönüşlerde uygulanan 14 günlük karantina sürecini yaşamamak için Ankara’ya gelişini ertelediği iddia edildi. Yerli oyuncuların yanı sıra yabancı oyuncular da ailelerinden uzak şekilde, hastalık ve bulaş riskini sıfıra indirme adına Beştepe’de karantina kampına girerken, Stancu’nun kendi ülkesinde kalmaya devam etmesi, Beştepe’de kalanların tepkisini çekti. Forvet oyuncusu, bu gelişmeler yaşanırken, kulüpte duyulan rahatsızlıktan haberi olmuşcasına, eski takımı Steau Bükreş ile idmanlara çıktığı ve formunu koruduğu bilgisini paylaştı. Türkiye’ye yurt dışından gelişlerde uygulanan 14 günlük karantina sürecinin kaldırılıp, sadece gümrük kapılarında test yapılacağının açıklanmasının ardından da Stancu’nun Türkiye’ye dönüş işlemini hızlandırması dikkatlerden kaçmadı. Tecrübeli futbolcu, bu bilginin ardından özel uçakla önceki gün Ankara’ya döndü ve testten geçip, Beştepe’de idmana çıktı.
Stancu’ya takıma geç katılmasından ötürü, kulüp disiplin uygulaması çerçevesinde ceza verilmesi bekleniyor.
Gençlerbirliği, bayram nedeniyle verilen aranın ardından bugün yeniden toplanacak ve yapılacak testlerin ardından sonuçlara göre antrenman programını belirleyecek.

Haberin Devamı

RAMOS’TAN ANLAMLI DAVRANIŞ

Gençlerbirliği’nin Brezilyalı savunma oyuncusu Flavio Ramos’tan anlamlı davranış. Koronavirüs nedeniyle doğduğu kentte, ekonomik sıkıntı yaşayan insanlar için yardım kampanyası başlatan Flavio Ramos, kampanyaya 1 ton gıda katkısında bulundu.
Yardımların, Santa Maria da Boa vista-PE’nin kırsal alanındaki ailelere gideceğini ifade eden Ramos, bu zor zamanlarda katkı sağlayacaklardan yardım istedi. Ramos kampanyanın 30 Mayıs’ta sona ereceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!