BOĞAZ’DA EN ÖZEL SPORCU

Güncelleme Tarihi:

BOĞAZ’DA EN ÖZEL SPORCU
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 02:07

Boğaziçi’nin iki yakası arasında 6.5 kilometrelik mesafeyi, 1 saat 10 dakikada tamamladı.

Haberin Devamı

İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçen Down sendromlu Ankaralı milli yüzücü Caner Ekin, önemli bir başarıya daha imzasını attı.

Caner’in babası Savaş Ekin, “Sayın Başbakanımız Caner’i kendi evladı gibi seviyor. Caner de kendisini çok seviyor. Aralarında çok özel bir bağ var”

Down sendromlu Ankaralı milli yüzücü Caner Ekin, İstanbul Boğazı’nı ikinci kez yüzerek geçti ve derecesini 25 dakika geliştirerek, bir başarıya daha imzasını attı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Boğaziçi Yarışları’nrda yer alan Ekin, büyük mutluluğu arkadaşlarıyla yaşadı.
Geçen yılki yarışlarda olduğu gibi bu sene de İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçen Gölbaşı Ziçev Vakfı Okulu öğrencisi Ekin, 24. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları’nı, 1 saat 10 dakikada tamamladı. Geçen sene ilk kez katıldığı Bogaziçi Yarışı’nı 1 saat 35 dakikada tamamlayan yüzücü Ekin, teknede antrenörü Osman Akdemir’in taktiği ve ailesinin verdiği destekle, 6.5 kilometrelik mesafeyi yüzerek geçtikten sonra yarışı Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda bitirdi.
Caner’i karşılayanlar arasında TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu ile eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de yer aldı. İstanbul Boğazı’nı başarıyla geçtikten sonra “çok mutluyum” diyerek sevincini kendisi gibi Down sendromlu arkadaşlarıyla paylaşan Caner, madalyasını Prof. Dr. Kuzu’nun elinden aldı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN İLE ARASINDAKİ ÖZEL BAĞ

Caner Ekin’i, İstanbul Boğazı’nı geçerken tekneyle takip eden ve sürekli moral veren babası Savaş Ekin, Milli yüzücünün yaşantısına ilişkin bilgi verdi ve “Caner sadece yüzmez, fotoğraf çeker, bowling oynar. Böyle olunca toplumun her katmanından övgü ve destek alıyor” dedi. Caner’in, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde kabullerden geçtiğini hatırlatan baba Ekin, “Sayın Başbakanımız Caner’i kendi evladı gibi seviyor. Caner de kendisini çok seviyor. Aralarında çok özel bir bağ var. Caner’i tanıyan herkesin ona övgüler yağdırması sonucu normal insanlardan bir farkı olmamaya başladı. Biz, Caner’in başaracağından emindik. Caner’in bu tür başarıları bize çok büyük mutluluk veriyor” dedi.

Haberin Devamı

CANER ENGELLİ İNSANLARA ÖRNEK OLMALI

Caner gibi “özel” çocukların evlere kapatılmaması gerektiğini söyleyen Savaş Ekin, “Çocuklarınızın muhakkak geliştirebileceği yetenekleri vardır. Önemli olan bu yeteneği, ortaya çıkarmaktır. Engellerin ortadan kalkmasını istiyoruz” diye konuştu.
Caner’in başarısında önemli pay sahibi olan çalıştırıcısı Osman Akdemir ise “Caner, boğazı geçerek büyük bir iş başardı. Akıntı gerçekten çoktu. Caner, havuzda her gün antrenman yaptı. Fethiye Ölüdeniz’de her gün 7 kilometre yüzerek, idman yaptı. Caner’i bu hale getirirken amacımız bütün çocuklara, engelli kardeşlerimize örnek olmasıydı. Bütün ailelerimize mesajımız, engelli çocuklarınızı evlerinizden çıkartın, yaşamın içine katın” değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!