Bodrum’da Ankara rüzgarları esti

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’da Ankara rüzgarları esti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2007 00:00

5’inci Bodrum Uluslararası Bale Festivali kapsamında Ankaralı sanatçılar ’Tango Europa’ isimli gösterileriyle izleyenlere unutulamaz bir gece yaşattılar.

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde başlayan 5’inci Bodrum Uluslararası Bale Festivali’nin 2’nci gecesinde sahneye çıkan Ankaralı sanatçılar, Bodrum Kalesi’nde tango rüzgárı estirdi.

İKİ BİN KİŞİ İZLEDİ

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi’nce 1-17 Ağustos tarihleri arasında Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenlenen festivalde, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü sanatçıları ’Tango Europa’ isimli gösterileriyle sanatseverlerle buluştu. Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan ve Belediye Başkanı CHP’li Mazlum Ağan ile aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu yaklaşık bin 700 kişinin izlediği 3 bölümlük gösteri büyük ilgi gördü. Festival kapsamında 10 Ağustos Cuma gecesi ’Yıldızlar Gecesi’, 14 Ağustos Salı gecesi İstanbul Devlet Opera ve Balesi kokoreograflarından Uğur Seyrek’in ’Air’, ’Kurban’ ve ’Bolero’ adlı eserleri sahnelenecek.

Sıcakta sahnelendi

ANKARA İtalyan Kültür Merkezi’nin katkılarıyla sahnelenen gecede çağdaş bale sanatının usta ismi Krzysztof Pastor’un ’In Light and Shadow’ adlı eseri ile sahneye çıtı. Sanatçılarımız daha sonra sırası ile Türk izleyicinin tanıyıp sevdiği Mauro Bigonzetti’nin ’Mozart Senfoni’ ve Christopher D’amboise’un büyük beğeni toplayan caz balesi ’Just One of Those Things’ adlı eserleri yoğun sıcak altında sahnelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!