Bocce oynadı şiir dinledi

Güncelleme Tarihi:

Bocce oynadı şiir dinledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2021 02:31

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık huzurevi sakinlerinin eğlencelerine ortak oldu.

Haberin Devamı

Tek tek ilgilendiği yaşlılara hediye veren Bakan Yanık, “Keşke mümkün olsa saatlerce otursak sizleri dinlesek. Sizleri gençlerle çocuklarımızla bir araya getirmek, tecrübelerinizden genç kuşakların yararlanması, onların hayat ufkunun açılması, yaşarken nelere dikkat etmeleri, neleri nasıl yapmaları gerektiğini sizin birikiminizden öğrenmesi çok önemli” dedi. Huzurevi sakinlerinden Doğruer Kubilay'ın yaptığı ve aralarında Anıtkabir ile Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin de bulunduğu maket sergisini de gezen Yanık, Kubilay'dan maketlerin yapımı hakkında bilgi aldı. Yanık ayrıca huzurevi sakinlerinden Abbas Kemal Arslan’ın kaleme aldığı ‘Huzurevinde Yaşam’ şiirini ve Ahmet Münir Acuner’in saz çalıp söylediği türküleri dinledi.

Bocce oynadı şiir dinledi


SİZLER ÜLKEMİZİ İNŞA EDENLERSİNİZ

Keçiören Belediyesi ise 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan huzurevinde kutlama etkinliği düzenledi. Etkinlikte huzurevi sakinleriyle buluşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Sizler ülkemizi inşa edenlersiniz. Geldiği noktada insanlarımızın kendisinden önce yaşayanlara büyük hizmet borcu ve vefa borcu var. Eski nesiller daha çok sıkıntı çekmiş ve bizlere vatan bırakmışlardır” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!