Bıyık rekortmeni ‘Pala Necati’

Güncelleme Tarihi:

Bıyık rekortmeni ‘Pala Necati’
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 14:53

47 yıldır bıyık uzatan, 1986’da Ankara’da düzenlenen Bıyık Yarışması’nda birinci olan Çankırılı 80 yaşındaki Necati Çelik’ın bıyıkları 2 metre 60 santimetreye ulaştı. Bıyık rekortmeni, memleketi Çankırı’da “Pala Necati” lakabıyla tanınıyor. 

Haberin Devamı

Çankırı'da yaşayan 80 yaşındaki Necati Çelik'in 47 yıldır kesmediği bıyıkları, 2 metre 60 santimetreye ulaştı. Çelik, 1970 yılından bu yana kesmediği ve oldukça uzayan bıyıklarını, zorluk yaşamaya başlayınca 7 yıl önce örme kararı aldı. Çelik, 2 metre 60 santimetreye ulaşan ve sabahları kalktığında önce bakımını yaptığı bıyıklarını zaman zaman da boyuyor. Necati Çelik, 1970 yılında çalışmak için gittiği Almanya'da saç uzatma modasına kızarak bıyıklarını uzatmaya başladığını söyledi. Çelik, Almanya'da 16 yıl kaldıktan sonra memleketi Çankırı'ya döndü. Almanya'da başladığı bıyıklarını uzatmaya Türkiye'de devam ettiğini, 1970 yılından sonra hiç kesmediğini aktaran Çelik, "Almanya'da bıyıklarımı uzatmaya başladığımda herkes beni kınadı. 'Burada bıyık değil saç uzatılır, bıyıklarını kes' dediler. Buna inat bıyıklarımı daha da uzattım" dedi. Ankara'da 1986 yılında bıyık yarışması yapıldığını, burada birinci seçildiğini dile getiren Çelik, dünyanın en uzun bıyığına sahip olduğunu iddia ederek, “Meydan okuyorum. Dünyanın en uzun bıyığı bende. Daha uzunu varsa çıksın gelsin. 47 sene bu az değil, rakip olabilecek biri varsa buyursun” ifadesini kullandı.
Çankırı’nın Kurşunlu ilçesine bağlı Sivricek köyünde yaşayan Necati Çelik’in, evinin girişinde “Dünya bıyık şampiyonu Pala Necati'nin yeri” yazıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!