Bisikletli çok öfkeli

Güncelleme Tarihi:

Bisikletli çok öfkeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2015 01:26

Geçirdikleri bisiklet kazaları nedeniyle kolu kırılan ve yüzüne dikiş atılan bisikletli arkadaşlarının yaşadıkları tehlikeye dikkat çekmek için Anadolu Meydanı’nda bir araya geldi. Bisiketliler, yetkililerden çözüm istedi.

Haberin Devamı

Başkentli bisikletçiler, Polatlı’da bisikletinin tekeri mazgala sıkıştığı için düşüp, yaralanan ve yüzüne 30 dikiş atılan belediye işçisi Korkmaz Kaplan ve Çayyolu’nda sokak köpeklerinin saldırısı sonucu bisikletinden düşen ve sol kolunu kıran Hakkı Güneş Kuşoğlu için Anadolu Meydanı’nda (Tandoğan) toplandı. Demir atlarıyla birlikte meydanda toplanan 50’ye yakın bisikletli, kazalardan yerel yönetimleri sorumlu tutarak, bisiklet yolu yapılmasını istedi.

BİR ULAŞIM ARACI

Köpek saldırısı nedeniyle kolunu kıran Çayyolu Bisikletçileri Başkanı Hakkı Güneş Kuşoğlu, kanuna göre bisikletin, trafikteki diğer araçlardan hiçbir farkının olmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Tükiye’nin başkenti Ankara’da bir metre dahi bisiklet yolu yapılmadı. Bunun için çaba göstereceğiz. Bundan sonra bisikletlilerin ölmesini istemiyoruz.”
Geçen hafta geçirdiği kaza nedeniyle yüzünde dikişlerbulunan Polatlı Bisiklet Turu üyesi Korkmaz Kaplan ise şöyle konuştu:
“5 çocuk babası, belediyede çalışan bir işçiyim. Maalesef talihsiz bir kaza geldi başıma. Gerçekten şiddeti yüksek olan bir kazaydı. Boynum kırılabilir, kör kalabilir ya da ölebilirdim. Bir daha aynı şeyin yaşanmaması için yetkililerin sesimize kulak vermesini istiyoruz.”

Haberin Devamı

BOZUK YOLLAR BÜYÜK SORUN

Ankara Bisikletliler Ortak Platformu (ABOP) Koordinatörü Deniz Kırımsoy da, Ankara’da, bisikletli güvenli ulaşım için başlattıkları çalışma hakkında şu bilgileri verdi:
“Derdimiz yalnızca bisiklet yolu değil, genel anlamda Türkiye’deki bir trafik sorununu çözmek. Verdiğimiz mücadeledeki en önemli nokta, birbirimizi kabul etmek. Çalışmamız bisiklet yollarının yanı sıra sinyalizasyonları, otobüs ve diğer ulaşım araçlarındaki bisikletler için yapılacak aparatları da kapsıyor.Ankara’da, yol bozuklukları da büyük sorun. Yaptığımzı bir ankette göre; bisikletliler olarak yüzde 50 oranında ölümcül tehlike atlatıyoruz. Yüzde 70’imiz kaza geçiriyor ve bu kazaların yüzde 50’si riskli oluyor. Sadece bisiklet değil trafikte yaşanan diğer kazaların sayısını azaltmanın yolu bisikletli ulaşım. Bu konuda sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

SORUNLAR MECLİSE TAŞINACAK

Bisikletlilere destek veren CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da, sorunların TBMM’ye taşınacağını söyledi. Başta Byükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerin de bu konuda adım atması gerektiğini vurgulayan Kuşoğlu, “Belediyeler bisiklet yolları yapmıyor ya da mevcut yolları bisikletlilerin de kullancağı şekilde düzenlemiyor. Bunun sonucu olarak ölümcül derecelerde kazalar yaşanıyor. Sorunların çözümü için bilinçlenmemiz lazım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!