Bisikletiniz varsa uçamazsınız

Güncelleme Tarihi:

Bisikletiniz varsa uçamazsınız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2020 00:55

Sarı-lacivertlilerin güçlü bir camia olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, “En azından 4-5 oyuncuya ihtiyacımız var. Takımlar sezonu 16-17 oyuncu ile bitiriyor. Oyuncu sayısından çok kalite önemli” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni sezon çalışmalarına başlayan Ankaragücü’nde yeni Teknik Direktör Fuat Çapa, nasıl bir camiaya geldiğini, takımın nelere aç olduğunu bildiğini belirtip, “Süper Lig’i görmesine rağmen şu an ismini unuttuğumuz çok sayıda kulüp var. A.Gücü’nün bunun kıymetini bilmemiz lazım. İnşallah bu sezon beklentileri karşılayacağız” dedi.
Eldeki kadroyu değerlendirdiklerini dile getirin Çapa, “Altyapı oyuncularını tekrar gözden geçirerek kamp kadrosunu belirleyeceğiz. Analizleri yapıp hazırladığımız raporu yönetime sunduk. Çok fazla zamanımız yok. Anlaşma yaparken transfer yasağının kalkması adına bir temennide bulundum. Bunu hepimiz istiyoruz. Eğer kalkmazsa ne sıkıntılar yaşanacağını herkes biliyor” diye konuştu.

Bisikletiniz varsa uçamazsınız


ÖNEMLİ OLAN KADRONUN KALİTESİDİR

Haberin Devamı

Ligi iyi geçiren takımların ortalama 14-15 futbolcuyla oynadığını aktaran Çapa, şöyle konuştu:
“Şampiyonlar Ligi’ndeki takımlarda 16-17 oyuncu ile bitiriyor. Biz bazı şeyleri çok abartıyoruz. Futbolcunun sayısından ziyade kalitesi önemlidir. En azından 4-5 tane oyuncuya ihtiyaç var. Altyapı ya da transfer fark etmez. Biz genç oyuncu talebinde bulunduk. İyi futbolcu gelsin de nereden gelirse gelsin”

GELENLERİ GÖRELİM GİDENLERE BAKARIZ

“Geçen sene ilk devre yaş ortalaması 31.5, ikinci devre ise 29.5 olmuş. Geleceğe yatırım yapan bir takım için bu yaş ortalaması fazla. Gelen oyuncuları bir görelim ondan sonra gidenlere bakarız. Sedat, Faty ve Rivas’ın sözleşmesi bitti, aramızda yoklar. Bu oyuncular çok genç oyuncular değil, şu an hazırlanan rapordaki görüşümüz bu isimler için olumsuz yönde. Taraftarın arkasına yaslanıp keyifle maç izlemesi için ekonomik özgürlük lazım. Transfer yasağında süreç 1-2 haftada netlik kazanır. Sonrasında, maçlar rahat izlenebilir mi sorusuna kesin cevap verebilirim. Taraftar ile iç saha maçlarına 1-0 önde başlanır. Biz o insanlara bu sevdanın karşılığını vermek zorundayız. Türkiye’de şöyle bir şey var. İşler 3 maç yolunda gitmesin yaptıklarınız mahvoluyor.”

SAVUNMA YAPMAK DA AYRI ÖZELLİKTİR

Ankaragücü taraftarı daha atak bir futbol mu izleyecek... Bisikletiniz varsa uçamazsınız. Eldeki olanaklara bakmak lazım. Savunma yapmak da önemli bir özelliktir. Atletico Madrid çok mu atak oynayarak da kazanıyor? Bugün herkes Liverpool’u konuşuyor. Artık hep geçiş oyunu oynanıyor. Barcelona da 5 yıl önce oynadığı oyunu oynamıyor. Demek ki eldeki malzeme çok önemli. Kasımpaşa’da da o kadar ofansif bir oyun oynamadık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!