‘Bıraktığın Yerden’ birinci oldu

Güncelleme Tarihi:

‘Bıraktığın Yerden’ birinci oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2017 15:06

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun düzenlediği ‘7. AB İnsan Hakları Film Günleri’nin gala gecesi ve ödül töreni, Ankara Palas’ta yapıldı.

Haberin Devamı

Çok sayıda başvurunun yapıldığı etkinlikte, ön değerlendirme sonucu 10 film, finale kaldı. Derya Alabora, Derya Durmaz, Sevna Somuncuoğlu, Sevim Gözay ve Emin Önder’den oluşan jüri, ödül alacak filmleri belirledi.
Volkan Güney Eker’in yönettiği ‘Bıraktığın Yerden’ isimli film birinci oldu. Yarışmada Ali Bozan’ın ‘7 Gün 7 Gece’ isimli filmi ikinci, Sevim Gözay’ın ‘Kuyu’ isimli filmi üçüncü seçilirken, Cemre Yılmaz’ın ‘Lal’ isimli filmi ise mansiyon ödülü aldı.

TÜM İNSAN HAKLARI BİRBİRİNE BAĞLI

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, “Türk makamlarının ve halkının dünyanın çeşitli yerlerinden savaş ve zulümden kaçarak gelen mağdurlara gösterdikleri dayanışmadan dolayı en derin takdirlerimi sunmak istiyorum. Biz AB olarak tüm insan haklarını medeni, ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel haklar arasında herhangi bir ayrım yapmadan evrensel bölünmez ve birbirine bağlı olarak değerlendiriyoruz” dedi.
Jüri Başkanı Derya Alabora da, insan haklarının çok derin ve önemli bir konu olduğuna değindi. Alabora, tüm çalışmalara rağmen insan haklarının tüm dünyada ihlâl edilmeye devam ettiğini belirterek, “Umarım sanat aracılığıyla bunun önüne geçilmesine katkı sağlarız” diye konuştu. Haşim KILIÇ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!