Bir yıl böyle geçti

Güncelleme Tarihi:

Bir yıl böyle geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2011 00:00

Bir yıl daha geride kaldı. Acısıyla tatlısıyla 2010’u geride bıraktık. Ankara geçen yılı nasıl geçirdi, Ankara Hürriyet sizler için derledi.

Haberin Devamı

Meydansız kent Ankara’ya meydan kazandırmak için kolları sıvayan Yenimahalle Belediyesi’nin meydan yapma girişimi geçtiğimiz Ocak ayında Büyükşehir’e takıldı. Çayyolu’nda meydan yapılması planlanan yere Büyükşehir Meclisi’nde, lunapark yapılması kararı alındı. Konu yargıya taşındı, alana ne lunapark yapıldı ne de meydan. 2011 Ankara’ya meydan kazandıracak mı, bekleyip göreceğiz.

Tanrı misafiri TEKEL işçileri

2010 yılına belki de damgasını vuran en önemli olaylardan bir tanesi Kızılay’ın Sakarya bölgesini mesken edinen TEKEL işçileriydi. 78 gün boyunca Hükümetin önerisi olan 4/C statüsüne geçmemek için direnen işçiler Ankara’nın göbeğine çadır kurdular. 2 Nisan’da polis müdahalesiyle Sakarya’dan çıkarılan işçiler, halen zaman zaman Ankara’ya gelerek haklarını arıyorlar.

Strasbourg’da Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen bir törenle Büyükşehir Belediyesi’ne Avrupa Ödülü verildi.

CNBC-e Business Dergisi ikinci kez Ankara’yı en yaşanabilir il seçti.

TÜDEF’in açtığı dava sonucu yılın ilk aylarında ulaşım ücretleri 6 yıl önceki fiyatlarına geri döndü. Kentte ulaşım kaosu çıkmıştı. Muhalefet yıllarca en pahalı ulaşımı sundu, ders olsun yaklaşımındayken, Gökçek “Seferler yarıya inecek” dedi. Minibüsçüler kontak kapatacaklarını açıkladı. Ankara’da mahkeme kararıyla yarı yarıya düşen ulaşım fiyatları sadece üç gün sürdü. Minibüsçüler Odası’nın açtığı dava sonucu fiyatlar normale döndü.

Geçtiğimiz yılın soru işaretlerinden bir tanesi de Çankaya Belediyesi’nde yaşandı. Başkan Bülent Tanık’ın makam odasındaki sazın içinden dinleme cihazı çıktığını söyledi. Ancak savcılığa başvuruda bulunmayan Tanık’ın sessizliği konuyu unutturdu.

Yeni Logo

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 1994’te seçilmesinin ve başkentin amblemini değiştirmesiyle başlayan polemikte yeni dönem başladı. Geçen yıl Ankara’nın logosu Ankara Kedisi oldu.

Yıllardır bitirilemeyen metrolar için beklenen karar çıktı. Metrosunun belediyeden alınarak Ulaştırma Bakanlığı’na devri konusunda gerekli kanun çıkarıldı. Ankaralı 2011’de yarım kalan metro inşaatlarının başlaması için geri sayımda.

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kamuran Döğer Karşıyaka Mezarlığı’ndaki güvenlik zafiyetlerini itiraf etti, görevinden alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!