Bir yağdı pir yağdı

Güncelleme Tarihi:

Bir yağdı pir yağdı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 29, 2024 09:48

Yağmura hasret kalan Ankara’da dün etkili olan kısa süreli sağanak ve dolu, hayatı felç etti. Yaklaşık beş dakika süren dolu yağışı zemini beyaza bürürken ardından gelen sağanak yağış nedeniyle de taşkınlar yaşandı. Ortaya yine aynı görüntüler çıktı, altyapı alarm verdi, rögarlar taştı.

Haberin Devamı

Bir yağdı pir yağdı

Başkentte dün öğleden sonra başlayan sağanak, yerini doluya bıraktı. Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde sağanak ve dolu nedeniyle, cadde, sokak ve meydanlarda sel görüntüleri ortaya çıktı. Altyapı bir kez daha alarm verdi. Rögarlar taştı, ortaya aynı görüntüler çıktı. Dolu nedeniyle bazı araçlarda zarar oluşurken, ulaşımda aksamalar yaşandı. Sürücüler, su dolan yollarda güçlükle ilerledi. Dolu nedeniyle evlerin çatıları ve yollar beyaza büründü, bazı iş yerlerinin alt katlarını da su bastı. Kafe ve restoranlarda oturan vatandaşlar da aniden bastıran yağmurun tentelerden sızması sonrası zor anlar yaşadı. Yağışa dışarıda yakalanan vatandaşlar ise dakikalarca yağmurun dinmesini bekledi. İskitler, Samanpazarı gibi kentin birçok farklı bölgesinde yağmur suları esnafa ve vatandaşlara zorluk yaşattı.

Haberin Devamı

Bir yağdı pir yağdı

SOSYAL MEDYADAN PAYLAÅžTILAR

Başkentte birçok kente sakini sel görüntülerini sosyal medyadan da paylaştı. Çankaya Dikmen Caddesi Cevizlidere’de yollar su birikintileriyle taştı. Yenimahalle Şentepe ve Yukarı Yahyalar Mahallesi’nde sağanak nedeniyle araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekerken, fırtınaya yakalanan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Şentepe Karşıyaka Mezarlığı’na giden yolda sürüklenen taşlar, sürücülere zor anlar yaşattı. Keçiören’in Selçuklu Caddesi’nde ise sağanak sebebiyle benzer görüntüler yaşandı. Araç içerisinden sağanağı kameraya alan bir vatandaş, caddede sel sebebiyle yolun dahi görünmediğini dile getirdi. Öte yandan Keçiören Belediyesi önü de sağanak sebebiyle su ile doldu. Keçiören Dr. Besim Ömer Caddesi’nde ise kuvvetli sağanak yağış sebebiyle yol çöktü.

Bir yağdı pir yağdı

Haberin Devamı

Bir yağdı pir yağdı

DOLUYA KARŞI PANKARTLI ÖNLEM

Ulus Atatürk Heykeli önünde miting için toplanan atanamayan öğretmenlerin doluya tutulma anları da kameralara yansıdı. Dolu sebebiyle zor anlar yaşayan grup, yanlarında getirdikleri pankartları açarak yağıştan korunmaya çalıştı. Kent genelinde etkili olan sağanak ve dolu kazalara da neden oldu. Sabancı Bulvarı üzerinde yağış sebebiyle lastiği çıkarak kayan bir araç altgeçit duvarına çarptı.

Â

Bir yağdı pir yağdı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!