Bir puan tur demek

Güncelleme Tarihi:

Bir puan tur demek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2019 15:39

Gençlerbirliği, uzun ve zorlu maratonun son metrelerine büyük bir avantajla önde giriyor. 67 puana sahip lider kırmızı-siyahlılar, 4 puan gerisinden gelen takipçisi Denizlispor ile berabere bile kalsa son iki haftaya girerken mutlu sona ulaşacak ve bir yıl aranın ardından yeniden Süper Lige dönecek.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, belki de bugün Spor Toto Birinci Futbol Ligi’ndeki son maçına çıkıyor. 67 puana sahip lider kırmızı-siyahlılar, 4 puan geriden gelen takipçisi Abalı Denizlispor ile Eryaman Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Başkent ekibi, bu maçta berabere bile kalsa, üçüncü sıradaki Hatayspor ile aradaki puan farkı, son iki haftaya girildiğinde, 7 olacağı için, bir yıl aranın ardından yeniden Süper Lige yükselmeyi garantileyecek. Saat 19.30’da başlayacak zorlu mücadeleyi, Abdülkadir Bitigen yönetecek. İkim takım arasında ligin ilk yarısında oynanan karşılaşma 0-0 bitmişti.

REKABETTE GENÇLER ÜSTÜN

İki takım arasında oynanan 57 maçta, Gençlerbirliği 22, Denizlispor 20 kez kazandı. 15 maç berabere bitti. Ankara’daki karşılaşmalarda ise Gençlerbirliği’nin 16, Denizlispor’un 4 galibiyeti bulunuyor. 9 müsabaka ise berabere sonuçlandı.
Lider Gençlerbirliği, bu maç öncesinde evinde oynadığı 5 müsabakayı kazanırken, toplamda 4 maçtır galip geliyor. Kırmızı-siyahlılar, toplamda da 10 maçtır yenilmiyor.
İkinci sıradaki Denizlispor deplasmanda 4 maçtır kazanıyor ve deplasmanda 11 maçtır kaybetmiyor. Yeşil-siyahlılar, toplamda da 8 maçtır kaybetmiyor.
Gençlerbirliği, bu maçın ardından; Gazişehir Gaziantep ile deplasmanda, Adana Demirspor ile kendi sahasında karşılaşacak.

Haberin Devamı

ÜZÜLMEZ İLE YENİLGİ YOK

Gençlerbirliği, sezona Erkan Sözeri ile başlarken, ligin 25. haftasında takımın başına İbrahim Üzülmez’i getirdi. Kırmızı-siyahlılar, Üzülmez yönetiminde çıktığı 7 maçta; 6 galibiyet, bir beraberlik alırken, hiç yenilmedi. Başkent ekibi, bu maçların 5’ini 1-0’lık skorla kazanırken, en farklı galibiyetini geçen hafta, ligden düşen Karabükspor karşısında 4-0’lık sonuçla elde etti.
Gençlerbirliği kulübü, resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, taraftarları maça davet etti. “Giy formanı, tak atkını, Eryaman Stadı’nda yalnız bırakma takımını” ve “Pazar günü yine kentin en güzel yerinde; Gençlerbirliği bayrakları, atkıları altında buluşalım” başlıkları altında, kırmızı-siyahlı renklere gönül verenlere çağrıda bulunuldu.

Haberin Devamı

ŞAMPİYON UNVANI YAKIŞIR

Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Murat Cavcav, Spor Toto 1. Futbol Ligi’nin 32. haftasında bugün konuk edecekleri Abalı Denizlispor’u yenerek, Süper Lig’e “şampiyon” unvanıyla çıkmak istediklerini söyledi. Cavcav, “Denizlispor karşısında alacağımız beraberlik bile bizi Süper Lig’e taşıyacak ama biz maçı kazanıp, şampiyon olarak çıkmak istiyoruz. Camia, eski güzel günlerine dönmenin ilk adımını atacak” dedi.
Sezon boyunca verilen emeğin karşılığını Denizlispor karşılaşmasında almayı umduklarını belirten Cavcav,
“Sahip olduğumuz avantaj nedeniyle rehavete kapılmamalıyız. Denizlispor ile Eryaman Stadı’nda “ligin finali” denilebilecek bir karşılaşma oynayacağız. Bu maçın sonunda tüm çabalarımızı nihayete erdirebiliriz.”
“Sezon boyunca canla başla mücadele eden bütün futbolcuları kutluyorum. Sahada onlar, tribünde taraftarımız ve biz, Gençlerbirliği armasına ne yakışıyorsa onu yaptık. Sadece üç maç kaldı, o üç maçtan da armamıza, camiamıza yakışır bir mücadele ile ayrılmak en büyük temennimiz. Tüm Gençlerbirliği taraftarlarını ve Ankaralıları, Eryaman Stadı’na davet ediyorum. Gençlerbirliği, bu şehrin en değerli markalarından biridir. Ankaralılar, takımlarına sahip çıksın ve bu özel günde bir arada olalım. Gelecek Gençlerbirliği’nin olacak. Camia, eski güzel günlerine dönmenin ilk adımını atacak. Ben buna yürekten inanıyorum. Tertemiz mazisi, camiası, tribünüyle Süper Lig bizi, biz de Süper Lig’i sonuna kadar hak ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!