‘Bir orkide, iki kasa domatese eşit’

Güncelleme Tarihi:

‘Bir orkide, iki kasa domatese eşit’
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2013 00:00

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ilçe gezileri kapsamında Ayaş Kaymakamı Hasan Balcı ve Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç’ı da makamında ziyaret etti.

Haberin Devamı

İlçenin sorunları hakkında brifing alan Vali Yüksel, Kaymakam Balcı’ya, “Hükümet konağının birinci katında kendine yer yapacaksın ve engellileri burada dinleyeceksin. Biz engellilere çok önem veriyoruz” dedi. Yüksel ayrıca, Ayaş’ın ‘açık hava müzesi’ olduğunu ve eski yapıların restore edilerek değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

BAŞKAN’A MESAJ VERDİ

Daha sonra Ayaş Belediye Başkanı CHP’li Ali Başkaraağaç’ı ziyaret eden Vali Yüksel, ilçenin domates ve sebze üreticiliğinin yanında kesme çiçek üretimine de yönelmesi gerektiğine dikkat çekti. Başkaraağaç’ın odasındaki yapma orkideyi gösteren Yüksel, “Umarım ileride yerine tazesini koyarız. Bir orkide, iki kasa domatese eşit. Orkide gibi değerli bitkilerin ekimi yapılabilir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

ÜRETİM HEDEFİ 50 TON

Ziyaretlerinin ardından Ayaş’ta halk ile buluşan Vali Alaaddin Yüksel, vatandaşlarla sohbet etti. Vali Yüksel, Akkaya Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni ziyaret ederek, deneme aşamasında olan salça üretimi hakkında bilgi aldı. 30 kadın üyesiyle çalışan kooperatif günlük 50 ton salça üretecek kapasiteye gelince Salça Fabrikası olarak faaliyete açılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!