Bir liramızın bile takipçisiyiz

Güncelleme Tarihi:

Bir liramızın bile takipçisiyiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2020 09:25

“Armaya sahip çıkıp, ne olursa olsun kulübü yaşatacağız sözlerimiz çok anlamlı ve değerliydi. Şimdi eksi puan cezası almayalım, transfer yasağını kaldıralım diye çırpınıyoruz. Ankaragücü bu kentin en önemli markasıdır ve zor şartlardan geçerken herkesi daha dikkatli olmaya çağırıyorum.”

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Ekim ayı sonunda yapılan genel kurulda göreve geldiklerinden itibaren yoğun mesai harcayıp, kulübü yaşatma adına çok önemli adımlar attıklarını vurguladı.
Mert, Ankaragücü’nün imalat-ı harbiye ruhu taşıdığını bu nedenle zorluklarla mücadele etme konusunda çok ayrı bir dirence ve güce sahip olduğunu belirtip, şöyle konuştu:
“İlk mucizeyi takımı ayakta tutup, sahaya çıkararak gerçekleştirdik. İlk geldiğimizde karşılaştığımız tablo çok hazindi. Arkadaşlarla durum değerlendirmesi yapıp, yılmadan, bahane üretmeden gece gündüz çalışıp, işleri yoluna koymaya gayret ettik. Armaya sahip çıkıp, ne olursa olsun kulübü yaşatacağız sözlerimiz çok anlamlı ve değerliydi. Bunları o zaman laf olsun diye söylemedik. Kulüp iyi yönetilmemiş, kaynaklar iyi kullanılmamış, gerekli gereksiz, başta transferler olmak üzere yüklü harcamalar yapılmış, ödemelerin büyük kısmı yapılmamış ya da ertelenmiş, mevcut kadronun bile alacakları birikmişti. Şu ana kadar kulübü ekonomik olarak belli bir seviyeye getirdik. Oyuncularımızın hem geçmiş hem de ileriye dönük alacaklarını ödedik. Personelimize ücretlerini dağıttık. Cari anlamdaki borçlarımızı ödüyoruz. Galatasaray ve Antalya maçı primlerini verdik. Maddi kaynak bulma konusunda yönetici arkadaşımız Faruk Koca, bize çok yardımcı oldu, olmaya da devam ediyor. Diğer arkadaşlarımız da alanlarında her türlü desteği sağlamaya çalışıyor. Şimdi eksi puan cezası almayalım, transfer yasağını kaldıralım diye çırpınıyoruz. Ankaragücü bu kentin en önemli markasıdır ve zor şartlardan geçerken herkesi daha dikkatli olmaya çağırıyorum.”

Bir liramızın bile takipçisiyiz


HEPSİYLE SIKI PAZARLIK HALİNDEYİZ

“FIFA’da TFF’de dosyalar var. Hepsini çözüp önümüzü açalım diye, oyuncu, menajer ve avukatlarla sürekli temas halindeyiz. Biz nasıl titiz bir çalışma yürütüyorsak, dışarıdakiler de bu konuda hassas olmalı. Doğrulanmamış, teyit edilmemiş bilgiler, kulübü zora sokuyor, süreci baltalıyor. 39 dosyayı çözüme kavuşturmak için tam anlamıyla seferberlik ilan etmiş durumdayız. Bu dosyaların 13-14’ünü, bir daha Ankaragücü’nün gündemine gelmeyecek, kafa ağırtmayacak, engel olmayacak şekilde kapattık. Geçici değil kalıcı çözüme kavuşturduk. Ankaragücü’nü yaşatırken, geleceğini de kurtarıyoruz derken ne demek istediğimizi sanırım anlatabilmişizdir. Oyuncular, menajerler, avukatlarla nasıl sıkı pazarlıklar yaptığımızı, bu kulübün bir kuruşu boşa gitmesin diye ne şekil mücadele ettiğimizi biz biliyoruz. Teklifler yapıyoruz, karşı tarafın teklifini alıyoruz. Arayı bulmaya çalışıyoruz. Ödeme planları sunuyoruz. Kabul eden var etmeyen var. Şartlar öne süren var, inadım inat diyen var. Bunları çözüme kavuşturmak için sabırla, itinayla, anlayışla yaklaşıyoruz. Bazen öyle şeyler yalızıp çiziliyor, öyle şöyler konuşuluyor ki onca emek bir anda uçup gidiyor. Epey yol aldığımız, bitirme aşamasına geldiğimiz, son noktayı koyacağımız dosyalarda, tekrar başa dönüyoruz.”

ORGİLL’E DUBAİ’DEN TEKLİF GELDİ

“Geçmişte bu kulüpte sözleşme imzalamış ancak parasını alamamış oyuncularla sorunu çözmeye çalışırken, içeridekilerin de dosyalarını hallediyoruz. Bir oyuncunun bir miktar alacağı hariç, federasyona gidenlerin paralarını yatırdık. Sadaev’i geri getirdik. Kiralık oynayan oyuncumuz döndü. Orgill’e, Dubai’den bir kulüpten teklif geldi. 300 bin Euro önerdiler. Canteros için de Katar’dan bir talip var. Denizli maçında çıkış yapan Scarione’yi, Canteros’un yerinde oynatıp, transfere vize verir miyiz kendi aramızda tartışıyoruz. Ancak, bu rakamlara oyuncuları göndermeyiz. Kulübe önemli kaynak sağlayacak rakamlar olursa düşünebiliriz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!