Bir gecede yazdık 10 senedir sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Bir gecede yazdık 10 senedir sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2012 00:00

Yılların internet fenomeni Elvan Dalton, o şarkının öyküsünü anlattı.

Haberin Devamı

Ankara gece hayatının nabzını 13 yaşından itibaren tutan Elvan Yılmaz, Çalgı Çengi filmiyle ünlenen Elvan Dalton’u bir gecede yazdığını belirterek, “Namı 10 senedir devam ediyor” dedi. Argo sözler içeren ve Çalgı Çengi filminde Ahmet Kural’ın seslendirmesinin ardından internet fenomeni haline gelen “Elvan Dalton” parçası internette, bugüne kadar 6 milyona yakın tık aldı.
13 yaşından beri Ankara gece hayatının nabzını tutan şarkının yazarı Elvan Yılmaz, şarkılarının popülerliğinin kendisini geri plana ittiğini belirterek, “Bu durum beni hiç rahatsız etmiyor. Şan, şöhret, para delisi olmaktansa, beni dinleyen hayranlarıma güzel bir miras bırakmak daha önemli” dedi.

RED KİT DALTON DERKEN

Pırlanta Gazinosu’nda zaman zaman sahne aldığını dile getiren Yılmaz, kendisini meşhur eden “Elvan Dalton” parçasının çıkış hikayesini şöyle anlattı:
“Elvan Dalton’un bu kadar çok dinlenilmesi herkeste parçanın uzun süren uğraşlar sonucu çıktığı algısını oluşturdu. Avrupa’da yaşarken Başkent’e geldim her yer Ankara oyun havası olmuş. Yapımcı Fahrettin Karardıç ile otururken kendisi bana ‘gel sana oyun havası yapalım’ dedi. Ben anlamam, derken konuşma bizi çizi film dünyasına kadar götürdü. Red Kit, Dalton derken ‘Benim adım Elvan Dalton’ dedim. Sonra bir baktık arkası gelmiş. Akşam parçayı oluşturduk, iki gün sonra kaset çıktı. O gün bugündür dillerde. Parça bir gecede oluştu namı 10 senedir gidiyor.

Haberin Devamı

TOPLUMUN İSTEDİĞİNİ VERİYORUZ

Ankara oyun havalarına karşı gençliğin ve vatandaşların büyük bir ilgisi var. Biz bunu görmezden gelmedik. Toplum ne istiyorsa biz onu çalmakla söylemekle görevliyiz. Örneğin sosyal medyada dikkat ediyorum, öğrenciler beni çok seviyor. Bir bakıyorum yedi yaşında bir çocuk video çekmiş benim parçamla oynuyor, bir bakıyorum düğünde 70’lik dede yine oynuyor. Yani bizim iletişimimiz iyi. Zaten sosyal medya bunun en büyük kanıtı. Ben daha parçayı koyar koymaz 12 bin tıklanıyor. Bunu para verip adam koysan bilgisayar başına yaptıramazsın. Bu anlamda sosyal medyayı kullanmayı ve onunla ilgili çalışmalarımı hergün bir adım ileriye götürüyorum.

Haberin Devamı

BONGO DAYAĞI YEDİM

Saza olan ilgimin ve ritm duygumun altında dönemim meşhur çalgısı bongo var. Eniştemin inşaatında getir götür işi yaparken aldığım ilk maaşımla Ulus’tan bongo aldım. Evimde yorganın altında gizli gizli çaldım. Babamdan ilk dayağı da bu yüzden yedim. Gece düğünlerle başlayan darbuka kaiyerim ünlü isimlerin arkasında yer almamla noktalandı. O dönem sazcıların para kazandığını görünce bağlamaya yöneldim. Ama parası değil sesi tınıları aldı beni başka yere götürdü. Ne olursa olsun babamdan bongo için yediğim dayaktır beni bu işe sıkı sıkıya bağlayan.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!