Bir asırlık emek görücüye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Bir asırlık emek görücüye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2023 13:08

Cumhuriyet döneminin ilk sanatçılarından Hadi Poyrazoğlu’nun koleksiyonunda yer alan kuklalar, Keçiören’de düzenlenecek olan ‘Geçmişten Günümüze Kukla ve Karagöz’ sergisinde görücüye çıkacak. Sergide Şaban Oğlu Şaban filmindeki ‘İbiş' ve ‘Beyefendi’ kuklaları da yer alacak.

Haberin Devamı

Hadi Poyrazoğlu Geleneksel Türk Tiyatrosunu Yaşatma Derneği, Keçiören Belediyesi’nin desteği ile 21 Kasım’da ‘Geçmişten Günümüze Kukla ve Karagöz’ sergisi gerçekleştirecek. Neşet Ertaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde yaklaşık 15 gün boyunca yer alacak olan sergi ücretsiz olarak görülebilecek. Amaçlarının Geleneksel Türk Tiyatrosu ve gölge oyununu yaşatmak olduğunu söyleyen Hadi Poyrazoğlu Geleneksel Türk Tiyatrosunu Yaşatma Derneği Başkanı Şafak Poyrazoğlu, “Sergide Cumhuriyet’le yaşıt olan 100 yıllık bir İbiş kuklamız da bulunacak. Bu tarz kültürel birikimlerimize, değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor” dedi. Poyrazoğlu şunları söyledi:

Bir asırlık emek görücüye çıkıyor

Haberin Devamı

FİLMDE YER ALAN KUKLALAR DA OLACAK

“Geleneksel Türk Tiyatrosu’nu ve gölge oyunumuzu yaşatmak, kültürel birikimlerimize sahip çıkmak için Keçiören Belediyesi’nin de iş birliği ile ‘Geçmişten Günümüze Kukla ve Karagöz’ sergisi açıyoruz. 21 Kasım’da Neşet Ertaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde açılacak olan sergimiz yaklaşık 15 gün boyunca ücretsiz olarak görülebilecek. Sergide Hadi Poyrazoğlu’nun koleksiyonunu sunuyoruz esasında. 24 adet kukla 18 de tasvir bulunacak. Usta sanatçımız Kemal Sunal’ın yer aldığı Şaban Oğlu Şaban filminde bir kukla sahnesi vardı. Bu sergimizde, o sahnede yer alan ‘İbiş’ ve ‘Beyefendi’ kuklalarımız da olacak. Öte yandan Cumhuriyet’le yaşıt olan 100 yıllık bir İbiş kuklamız da bulunacak. Bu tarz kültürel birikimlerimize, değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Amacımız bu gibi değerlerin yok olmaması, unutulmaması. Herkesi sergimize bekliyoruz.”

Bir asırlık emek görücüye çıkıyor

Bir asırlık emek görücüye çıkıyor

Sergide Kukla, Karagöz ve Tuluat ustası Hadi Poyrazoğlu’nun koleksiyonu da sunulacak. 

BAKMADAN GEÇME!