Bir annenin feryadı

Güncelleme Tarihi:

Bir annenin feryadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2013 02:08

İki yıl önce dolandırıcılık suçundan eşinin hapse girmesiyle, 4 çocuğuyla ortada kalan 36 yaşındaki anne Hatice Saraçoğlu, sokaklarda mendil satarak çocuklarını okutmaya çalışıyor. Pazar yerlerinden topladığı mevye ve sebzeyle çocuklarını doyurmaya çalışan anne Saraçoğlu, “Çocuklarımı kurtarın” diye feryat ediyor.

Haberin Devamı

Keçiören Tepecik Mahallesi’ndeki iki göz bir evde, 4 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren 36 yaşındaki anne Hatice Saraçoğlu, “Çocuklarımı kurtarın” diye feryat etti.
İki yıl önce dolandırıcılık suçundan cezaevine giren eşinden boşanan, dul maaşıyla 4 çocuğuna bakmak için çabalayan Hatice Saraçoğlu, sokaklarda mendil sattığını söyledi ve ekledi:
“Eşimin hapse girmesinin ardından iki yıl bir bodrum katta yaşadık. Pislik yuvasıydı. Küçük çocuğum zatürre, diğerleri de bronşit oldu. Geçimimi sağlamak için sokaklarda mendil ve kalem sattım. Pazar yerlerinden topladığım meyve, sebzelerle çocuklarımı doyurdum. Büyük kızım Gamzenur, okulu bırakmak zorunda kaldı. Çöpten topladığım eşyalarla o bodrum katı yaşanabilir hale getirmeye çalıştım.

DULUM DİYE KİMSE İŞ VERMİYOR

Haberin Devamı

Altı ay önce kaymakamlık aylık bağladı ancak kira ve faturalara anca yetiyor. En çok da çocuklarımın geleceği için yetkililerin yardım elini uzatmasını istiyorum. Dul olduğum için kimse bana iş vermek istemiyor. Zaten zatürre olan küçük kızımı da tek başına evde bırakamıyorum. Ben dilenci değilim, ben sadece çocuklarımın daha güzel bir hayat sürmelerini istiyorum. Ben okuyamadım ama onların okumasını istiyorum. Gülmeyen yüzümüzün artık gülmesini istiyorum”

İNTİHAR ETMEYİ DÜŞÜNDÜM

Birçok kez intiharı düşündüğünü ancak çocukları için buna kalkışamadığını ifade eden anne Saraçoğlu, çocuklarının okulda hor görülüp, dövüldüğünü söyledi. Hatice Saraçoğlu, “Gamzenur 16, Gözdenur 12, Pelinsu 9, Neriman Buse 2 yaşında. Hepsi de yaşları kadar çile çekti yavrularımın. Ramazan’da iftar çadırlarında yemek yiyebiliyoruz. Ben çocuklarımın rahat etmelerini istiyorum. Yeni kıyafetleri olsun, arkadaşları gibi süslenebilsinler istiyorum. Önümüz bayram, ben yine onlara bayramlık alamayacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!