Bilkent’te dijitalleşen turizmi tartıştılar

Güncelleme Tarihi:

Bilkent’te dijitalleşen turizmi tartıştılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2019 11:47

İlk öğrencilerini 1988’de kabul eden Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü, 30. kuruluş yıldönümünü 7. Bilkent Turizm Forumu ile kutladı.

Haberin Devamı

“Turizm 4.0: Dijital Dönüşümün Neresindeyiz?” temasıyla gerçekleştirilen forum; akademisyen, öğrenci ve mezun ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Açılış konuşmasını yapan Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar’ın ardından söz alan Yüksekokul Müdürü Kamer Rodoplu, “Bölüm mezunlarının sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında elde ettikleri başarılardan dolayı mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi. Turizmde dijitalleşme ve teknolojik gelişmelerin sektör üzerindeki etkilerinin tartışıldığı forumda geleceğin seyahat teknolojileri, akıllı şehirler, akıllı turizm, yapay zeka uygulamaları ve etkileşimli konaklama deneyimleri gibi konular mercek altına alındı.

SEKTÖR BULUŞMASI

Güney Florida Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Cihan Çobanoğlu, Sabre Türkiye Genel Müdürü Altuğ Bekdemir, Novusens İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü Kurucusu Berrin Benli, IBM Watson Nesnelerin İnterneti Mühendislik Çözümleri Çözüm Danışmanı Dr. Mehmet Kerim Çakmak, Mastercard Dış İlişkiler Direktörü Süleyman Sözeri, TAV Esenboğa Havalimanı Genel Müdürü Nuray Demirer, SKAL Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Gökçe Yüksek, 1995 Bölüm mezunu ve San Francisco State Universitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ergül, 2001 Bölüm mezunu ve Akdeniz Turistik Otelciler Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yağcı, Rahmi M. Koç Müzesi Yöneticisi Mine Sofuoğlu, TÜRSAB Disiplin Kurulu Başkanı Kılıçarslan Karapıçak ve Turizm Yatırımcıları Derneği Genel Sekreteri Fatih Tokatlı birer konuşma yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Nur Pınar Tente, Hukuk Müşari Avukat Metin Dede ve Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer de foruma katılanlar arasında yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!