Bilkentli Mecid Almanya’da birinci

Güncelleme Tarihi:

Bilkentli Mecid Almanya’da birinci
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2012 23:34

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Bale İlköğretim Okulu 10. sınıf öğrencisi Elman Mecid, Almanya’da katıldığı Uluslararası Marimba Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı.

Haberin Devamı

“MARİMBA Festiva” tarafından Nürnberg’de iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Marimba Yarışması’nın 4.’sü Almanya’da gerçeleştirildi. Beş kategoriden oluşan yarışmanın 14-16 yaş grubunda üçüncü kategoride yarışan Elman Mecid, birincilik ödülüne layık görüldü. İkincilik ödülü verilmeyen kategoride üçüncülük ödülünü İsviçreli ve Polonyalı iki müzisyen paylaştı. Elman Mecid, jüri başkanı Katarzyna Mycka tarafından yaz aylarında İsviçre ve Avusturya’da gerçekleştireceği ustalık sınıflarına tam burslu olarak davet edildi.

Çok sayıda ödül aldı

Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın en genç üyelerinden olan Mecid, 2009’da Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde düzenlenen “Pendim” Uluslararası Vurmalı Çalgılar Yarışması’nda da kendi kategorisinde birinci oldu. Müzisyen ailenin mensubu olan Mecid, aynı zamanda 7 kategoriden oluşan yarışmanın tüm kategorilerinde jüriden en yüksek puan alan yarışmacı oldu. Elman Mecid, Ekim 2009’da Moskova’da düzenlenen “Nutcracker” Uluslararası Genç Yetenekler Yarışması’nda dördüncülük ödülünün yanında yaşamı boyunca çok sayıda ödül de kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!