Bilkent Senfoni’den sezonun son konseri

Güncelleme Tarihi:

Bilkent Senfoni’den sezonun son konseri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2009 00:00

Bilkent Senfoni Orkestrası Han-Na Chang ile son Ankara konserini verip İstanbul Festivali’ne gidiyor. Saat 20.00’de başlayacak olan konser için ücretsiz servis düzenlendi.

BİLKENT Senfoni Orkestrası (BSO) “Sezon Kapanış Konseri”nde günümüzün en önemli viyolonselcilerinden Han-Na Chang’i konuk ediyor. Yarın son Ankara konserinin ardından 22 Haziran’da İstanbul Festivali konserini ünlü sanatçı ile gerçekleştirecek.

Orkestra Pazartesi İstanbul’da

Müzik Direktörü Klaus Weise yönetimindeki “Sezon Kapanış Konseri” yarın. Han-Na Chang’in Elgar’ın “Op.85, Mi minör Viyolonsel Konçertosu”nu yorumlayacağı konser, Mahler’in “Do diyez minör 5. Senfoni”si ile sona erecek. BSO, bu muazzam eserde Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası’ndan da destek alarak 100 kişilik bir kadroya ulaşıyor. Bilkent Senfoni Orkestrası, 37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali kapsamında aynı programı 22 Haziran Pazartesi günü Aya İrini’de sunacak.

Biletler nereden alınabilir

Yarın Bilkent Konser Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak “Sezon Kapanış Konseri”nin biletleri Bilkent Konser Salonu gişesinin yanı sıra, Dost Kitabevleri (Kızılay, Kavaklıdere, Ankuva), Beymen (Arjantin Caddesi) ve Diapason’dan (Kavaklıdere) temin edilebilecek. Konserden bir saat önce ücretsiz servisler Tunus Caddesi, Sıhhiye Köprüsü ve Milli Kütüphane’den izleyicileri Bilkent Konser Salonu’na getirecektir.

Sanatçı 11 yaşında ödül aldı

SIRADIŞI uluslararası bir kariyer elde eden viyolonselist Han-Na Chang, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’nın prestijli konser salonlarında düzenli olarak konserler gerçekleştiriyor. Chang ilk olarak 1994 yılında 11 yaşında, Paris’de düzenlenen 5. Rostropovich Uluslararası Viyolonsel Yarışması’nda hem birincilik, hem de çağdaş müzik ödüllerini kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Bu tarihten itibaren de mükemmel yorumu ve virtüozitesi ile Han-Na Chang dünya çapındaki yeni jenerasyon sanatçılar içerisinde ön sıralarda yer almakta.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!