Bilim insanlarını THY taşıyacak

Güncelleme Tarihi:

Bilim insanlarını THY taşıyacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2011 00:00

Unesco Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Nabi Avcı ile THY Genel Müdürü Temel Kotil, UNESCO’nun düzenlediği eğitim, kültür, iletişim alanlarındaki çalışmalarına destek verilmesi ve THY’nin tanıtım etkinliklerinin daha verimli kılınmasına yönelik işbirliği protokolünü imzaladı.

Haberin Devamı

Avcı ve Kotil, Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde düzenlenen “Dünya Mirası İpek Yolu Paneli”nin ardından protokolü imzaladı. Avcı, protokolün UNESCO Milli Komisyonu için çok büyük önem taşıdığını dile getirdi.
İpek Yolu’nun sadece tarihin belli bir döneminde kalmış bir olguya işaret etmediğini, aynı zamanda zamanları ve mekanları aşan bir metafor olarak bugüne de yansıdığını belirten Avcı, “Günümüzde İpek Yolu’nun temsil ettiği değerleri yeniden, daha güçlü bir biçimde hayata geçirmek için UNESCO Milli Komisyonu ile milli havayolumuz Türk Hava Yolları işbirliği yapıyor. Bu çok anlamlı bir işbirliği” diye konuştu.

En itibarlı havayolu

“THY, bugün dünya havayolları içerisinde, nazar değmesin, en itibarlı, en prestijli, en güvenli havayolu şirketi” diyen Avcı, protokolle sağlanan desteğin THY’nin kültüre, bilime ve eğitime verdiği önemin somut bir örneği olduğunu kaydetti.
Kotil’in ve THY Yönetim Kurulunun, UNESCO’nun protokole yönelik teklifini hemen kabul ettiğini anlatan Avcı, “Türk Hava Yolları, sadece düzenli seyrüseferler açısından değil, çok sıkışık zamanlarda gerçekleştirdiği operasyonlardaki başarılarıyla da çok takdiri hak eden bir milli kuruluşumuz” dedi.
THY Genel Müdürü Kotil, THY olarak bir yıl süreyle geçerli olacak protokolü imzaladıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!