Beypazarı’ndan Tüm Türkiye’ye Fide

Güncelleme Tarihi:

Beypazarı’ndan Tüm Türkiye’ye Fide
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 09:40

Yetiştirdiği tarımsal ürünlerle Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olma özelliğine sahip Başkent Ankara’nın bu üretimine büyük katkı sağlayan Beypazarı, yetiştirdiği fideleri Türkiye’nin her bölgesine gönderiyor.
Ankara’nın fide ihtiyacını karşılayan Beypazarı, Antalya, Mersin gibi seralarıyla ünlü şehirlerde dahil birçok ile fide gönderiyor. Fide üreten firmalardan birini ziyaret eden Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz, fide üretilen 22 dekar alan üzerinde kurulu seralarda incelemelerde bulundu. Beypazarı’nda yaklaşık 20 dekarın üstünde kurulu üç adet fide üretim merkezi olduğu bilgisini veren İl Müdürü Korkmaz, Beypazarı’nın Türkiye’nin en önemli fide merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi.
Beypazarı’nda tüm sebzelerin fidesinin yetiştirildiğini kaydeden Korkmaz, “Beypazarı’nda 12 ay fide üretiliyor ve bu üretilen fideler Ankara’mızın fide ihtiyacını karşılayarak, Karadeniz, Marmara ve Akdeniz bölgeleri gibi yoğun sebze üretilen bölgelere de gönderiliyor” dedi.
Üretilen sebze fidelerinin gerekli denetimlerinin rutin olarak yapıldığı bilgisini veren Korkmaz, Beypazarı’nın çok geniş bir tarımsal ürün kapasitesine sahip olduğunu belirterek, Beypazarı’nın çalışkan çiftçisinin tarım sektörüne önemli katkılar sağladığını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!