Beyaz perdede bu hafta

Güncelleme Tarihi:

Beyaz perdede bu hafta
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2023 16:08

Bu hafta vizyona 11 farklı film giriyor. 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde “Seyirci Özel Ödülü”nün yanı sıra pek çok festivalden ödülle dönen ve erkek egemen dünyada istediği şekilde yaşamaya çalışan, yersiz yurtsuz bir kadının hikâyesini anlatan ‘Suna’, haftanın öne çıkan yerli yapımı.

Haberin Devamı

Yasadışı yollarla ABD’ye kaçan ve burada hayatının aşkını bulan bir kadının hikâyesini anlatan ‘Carmen’ ve ‘Bırak Artık Şu Yalanlarını’ haftanın öne çıkan diğer yapımları arasında.

SUNA

Beyaz perdede bu hafta

Geçtiğimiz yıl, 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde “Seyirci Özel Ödülü”nü kazanan Suna, erkek egemen dünyada istediği şekilde yaşamaya çalışan, yersiz yurtsuz bir kadının hikâyesini konu ediyor. Çiğdem Sezgin’in senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmde Nurcan Eren, Tarık Papuççuoğlu, Fırat Tanış rol alıyor.
2022, TÜRKİYE, 105’, Dram

CARMEN

Beyaz perdede bu hafta

Haberin Devamı

Haftanın öne çıkan filmlerinden ‘Carmen’, annesinin vahşice öldürülmesinin ardından Meksika çölündeki evinden kaçan bir kadının hikâyesini anlatıyor. Yasadışı yollarda ABD’ye giden Carmen, bu zorlu yolculukta kendisine eşlik eden Aidan’la birlikte aşkı bulur. Benjamin Millepied’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Paul Mescal, Melissa Barrera, Rossy de Palma oyuncu kadrosunda bulunuyor.
2022, AVUSTRALYA-FRANSA, 116’, Dram-Müzikal

BIRAK ARTIK ŞU YALANLARINI / ARRÊTE AVEC TES MENSONGES

Beyaz perdede bu hafta

'Bırak Artık Şu Yalanlarını’, yıllar önce ayrıldığı memleketine geri dönen bir yazarın hikâyesini anlatıyor. Bir konyak markasının yüzü olmayı kabul eden ünlü romancı Stephane Belcourt, yıllar sonra döndüğü memleketinde ilk aşkının 17 yaşındaki oğlu Lucas ile tanışır. Stephane ve Lucas arasındaki ilişki, bastırılması gereken bir tutkuya dönüşür. Olivier Peyon’un yönettiği filmde Guillaume De Tonquédec, Victor Belmondo, Guilaine Londez rol alıyor.

2022, FRANSA, 98’, Dram

BATAKLIK / QUICKSAND

Beyaz perdede bu hafta

Haberin Devamı

Haftanın korku filmlerinden ‘Bataklık’, boşanma aşmasında olan Amerikalı bir çiftin konferans için Kolombiya’ya gitmesi ve yaşadıkları olayları anlatıyor. Konferans dışındaki sürede yağmur ormanlarında yürüyüş yapmaya karar veren çift, bu sırada bir fırtınaya yakalanır ve kendilerini bir bataklığa hapsolmuş halde bulurlar. Çift, bataklıktan kurtulmak için birbirlerine sıkıca sarılmak ve mücadele etmek zorunda kalır. Andres Beltran’ın yönettiği filmde Carolina Gaitán, Allan Hawco, Sebastian Eslava oyuncu kadrosunda bulunuyor.
2023, KOLOMBİYA, 85’, Gerilim

BÜYÜLÜ KAHRAMANLAR: BÜYÜK MACERA / NACHALO

Beyaz perdede bu hafta


Animasyon yapımı olarak haftanın öne çıkan filmi ‘Büyülü Kahramanlar: Büyük Macera’, kovulduğu krallığa geri dönerek intikam almak isteyen Buz Canavarı ve krallığı korumak için mücadele eden Kaşi’nin hikâyesine odaklanıyor. Andrey Kolpin’in yönettiği filmin senaryosu Evgeny Golovin, Anton Lanshakov imzası taşıyor.

Haberin Devamı

2021, RUSYA, 90’, Animasyon

BLUE BEETLE

Beyaz perdede bu hafta


‘Blue Beetle’, Meksikalı Amerikalı bir genç olan Jamie Reyes’in hayatını anlatıyor. Ergenlik çağındaki Jamie Reyes, okul dönüşü tuhaf bir böceğe rastlar. Evine götürdüğü böceğin omurgasına yerleşmesiyle gücü ve hızı artan Reyes, kostümüyle silah, kanat ya da kalkan üretebilmektedir. Angel Manuel Soto’nun yönettiği filmde Xolo Maridueña, Bruna Marquezine, Susan Sarandon rol alıyor.

2023, ABD-MEKSİKA, 128’, Aksiyon, Fantastik, Macera

NETFLIX HAFTANIN YENİLERİ

Kötü Adamın 10 Gün
ü (2023), Film, 18 Ağustos
Mask Girl (1. sezon), Dizi, 18 Ağustos
Maymun Kral, Film, 18 Ağustos
The Lighthouse (1. sezon), Dizi, 22 Ağustos
Perde Arkası: Bataklığın Kralları (Limited Series), Dizi, 22 Ağustos
Baki Hanma (2. sezon; 2.part), Anime, 24 Ağustos
Ragnarok (3. sezon), Dizi, 24 Ağustos

BAKMADAN GEÇME!