Beyaz perdede bu hafta

Güncelleme Tarihi:

Beyaz perdede bu hafta
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2023 14:25

Bu hafta yedi film vizyona giriyor. 2022 Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası’nın en önemli iki ödülü olan En İyi Film ve En İyi Senaryo ödülünü alan Fransa-Kolombiya ortak yapımı ‘Sürü’, Japon animasyon filmi ‘The First Slam Dunk’ öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Yerli yapımlar arasında ise ‘Kaygısız Baş’, yeni bir hayat kurma umuduyla memleketi Kapadokya’ya dönen Murat’ın komik hikâyesini anlatıyor.

SÜRÜ / LA JAURÍA

Beyaz perdede bu hafta

Fransa-Kolombiya ortak yapımı ‘Sürü’, Kolombiya’nın ormanlık bölgesindeki bir hapishaneye düşen gencin hikâyesini anlatıyor. Arkadaşı El Mono ile işlediği suçtan ötürü hapis cezası alan Eliu, orman içindeki hapishanede el işleri yapar ve grup terapisi görür. Bir süre sonra arkadaşı El Mono da, aynı hapishaneye nakledilir ve Eliu, kaçmaya çalıştığı geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır. Andrés Ramirez Pulido’nun senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmde Jhojan Estiven Jimenez, Maicol Andrés Jimenez Zarabanda, Wismer Vasquez gibi isimler rol alıyor.

Haberin Devamı

2022, FRANSA-KOLOMBİYA, 86’, Dram

THE FIRST SLAM DUNK

Beyaz perdede bu hafta

Japon animasyon filmi ‘The First Slam Dunk’, ağabeyini kaybeden 17 yaşındaki Ryota Miyagi’nin hayatına odaklanıyor. Ağabeyini kaybetmenin travmasını üstünden atamayan Ryota, onun basketbol yıldızı olma hayâlini gerçekleştirmek ister. Güçsüz olarak görülen Ryota ve lise takımı, liseler arası şampiyonada varlık göstermeye çalışır. Takehiko Inoue’un senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmde Shugo Nakamura, Katsuhisa Hōki, Tetsu Inada oyuncu kadrosunda bulunuyor.

2022, JAPONYA, 124’, Animasyon, Komedi, Dram

BULMACA KULESİ 2: EVE DÖNÜŞ

Beyaz perdede bu hafta

Yerlİ animasyon filmi ‘Bulmaca Kulesi 2: Eve Dönüş’, kazara Bulmaca Kulesi’ne düşen üç arkadaşın bulmacaları çözerek evlerine geri dönme yolculuğundaki maceralarını anlatıyor. Ahmet Ercan ve Ahmet Erdal’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Olcay Yusufoğlu, Elif Koç, Özgür Ünsal rol alıyor.

Haberin Devamı

2023, TÜRKİYE, 84’, Animasyon

ÖRÜMCEK AĞI / COBWEB

Beyaz perdede bu hafta

‘Örümcek ağı’, evinde tuhaf olaylar meydana gelen sekiz yaşındaki Peter’in yaşadıklarını anlatıyor. Ailesiyle birlikte bir kasabada yaşayan Peter, yatak odasında duyduğu sesleri ailesiyle paylaşır. Ancak ailesi bu seslerin Peter’in hayal dünyasının bir ürünü olduğunu söyler. Peter, zamanla ailesinin korkunç bir gerçeği ondan sakladıklarına inanmaya başlar. Samuel Bodin’in yönettiği filmde Lizzy Caplan, Antony Starr, Cleopatra Coleman rol alıyor.

2023, ABD, 88’, Korku-Gerilim

LİLİTH CİNLERİ

Beyaz perdede bu hafta

Haberin Devamı

Haftanın yerli korku filmlerinden ‘Lilith Cinleri’, bir bebeğin Lilith cini tarafından kaçırılması ve tüm cinleri insanlara karşı savaşa çağırması sonucu yaşanan korku dolu gelişmeleri konu ediniyor. Özlem Yeşilyurt’un yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Pınar Demiral, Berkant Aksoy, Furkan Avcı gibi isimler oynuyor.

2022, TÜRKİYE, 89’, Korku

KAYGISIZ BAŞ

Beyaz perdede bu hafta

Yerli komedi filmi ‘Kaygısız Baş’, işini kaybedip yeni bir hayat kurmak için memleketi Kapadokya’ya dönen Murat’ın hikâyesini anlatıyor. Yolu işledikleri suçtan kurtulmak isteyen kuzenleri Bedri ve Fehmi ile kesişen Murat, kasabada dolaşan Kaygısız Baş’la birlikte hayatına yeni bir yön verir. İskender Bingöl ve Taha Ulukaya’nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Burak Satıbol, Turgay Tanülkü, Ferdi Akarnur gibi isimler bulunuyor.

Haberin Devamı

2021, TÜRKİYE, 90’, Komedi

NETFILX’TE HAFTANIN YENİLERİ

Mükemmel Bir Hikâye (1. sezon), Dizi, 28 Temmuz
Terzi (2. sezon), Dizi, 28 Temmuz
İlişki Durumu Karmaşık (2009), Film, 1 Ağustos
Terminator: Genisys (2015), Film, 1 Ağustos
Perde Arkası: “Sorunlu Çocuk” Jake Paul, Film, 1 Ağustos
İntikam Soygunu (1. sezon), Dizi, 2 Ağustos
Mark Cavendish: Asla Yetmez, Film, 2 Ağustos
Yemeğimizi Zehir Eden Kirli Gerçekler, Film, 2 Ağustos
Ruh Kapanı, Film, 2 Ağustos
Heartstopper (2. sezon), Dizi, 3 Ağustos
Maria Biondo’nun Son Saatleri (Limited Series), Dizi, 3 Ağustos
Güneşin Karanlığında (2. sezon; 2. part), Dizi, 3 Ağustos

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!