Beyaz perdede bu hafta

Güncelleme Tarihi:

Beyaz perdede bu hafta
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2023 14:27

Hollywood yapımlarının öne çıktığı haftada 9 yeni film, vizyona giriyor.

Haberin Devamı

‘Atom bombasının babası’ sayılan Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer’ın hayatına odaklanan ‘Oppenheimer’, Margot Robbie, Ryan Gossling, Emma Mackey America Ferrera gibi bol yıldızlı oyuncu kadrosuyla yılın en çok beklenen filmlerinden ‘Barbie’, haftanın öne çıkan yapımları.

OPPENHEIMER

Beyaz perdede bu hafta

‘Oppenheımer’, Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer’ın hayatını anlatıyor. Eşi Kitty ile beraber İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilme sürecinde önemli bir rol oynayan Oppenheimer, ‘Atom bombasının babası’ ilan edilir. Ancak icadının Hiroşima ve Nagazaki’de kullanılacak olması nedeniyle nükleer silahlanmaya karşı olduğunu savunur ve ABD tarafından hedef haline gelir. Christopher Nolan’ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmin oyuncu kadrosu, Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon gibi yıldız isimlerden oluşuyor.
2023, ABD, 181’, Dram, Tarihi, Biyografi

BARBIE

Haberin Devamı

Yılın en çok merak uyandıran filmlerinden ‘Barbie’, uyum sağlayabileceği bir dünya bulma umuduyla yolculuğa çıkan bir kadının hikâyesini konu ediyor. Margot Robbie’nin ‘Barbie’ rolünde kamera önüne geçtiği filmde, yaşadığı dünyanın koşullarına uymadığı için dışlanan ve gerçek dünyaya doğru bir yolculuğa çıkan Barbie’nin dışlanmasına neden olan özellikleri, onu özel kılan avantajlara döner. Greta Gerwig’in yönettiği filmde Margot Robbie, Ryan Gosling, Emma Mackey America Ferrera, Ariana Greenblatt, Simu Liu gibi bol yıldızlı bir oyuncu kadrosu bulunuyor.
2023, ABD, 114’, Komedi

RESIDENT EVIL: DEATH ISLAND

Beyaz perdede bu hafta

Animasyon türünün önemli serilerinden Resident Evil, bir enfeksiyon salgınını araştıran Biyoterörizm Güvenlik Değerlendirmesi İttifakı ajanı Chris Redfield ve ekibinin enfeksiyonun çıkış noktası olarak görülen Alcatraz Adası’na yaptıkları tehlikeli yolculuğu anlatıyor. Eiichirô Hasumi’nin yönettiği filmde Kevin Dorman, Erin Cahill, Matthew Mercer rol alıyor.
2023, JAPONYA, 92’, Aksiyon-Animasyon

Haberin Devamı

UYANIŞ / CHARIOT

Beyaz perdede bu hafta

‘Uyanış’, gördüğü gizemli rüyalardan şikâyet eden Harrison’un sorununu çözmeye çalışan Dr. Karn’ın hikâyesini anlatıyor. Harrison, önceki hayatında sevdiği bir kadınla olan karşılaşmasını anlatır. Dr. Karn, hastasının anlattıklarında bir aksaklık fark eder ve geleceği tamamen değişmeden sorunu çözmeye çalışır. Adam Sigal’ın yönettiği ve senaryosunu yazdığı filmde, John Malkovich, Thomas Mann (II), Scout Taylor-Compton rol alıyor.
2022, ABD, 94’, Bilim Kurgu

TEFTİŞ / THE INSPECTION

Beyaz perdede bu hafta

‘Teftiş’, annesi tarafından reddedilen ve geleceği için çok az seçeneği olan Ellis French’in Deniz Piyadeleri’ne katılması ve burada zorlu eğitimler sırasında yoldaşlık, güç ve destekle kimliğinin yeniden şekillenmesini anlatıyor. Elegance Bratton’un senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmde Jeremy Pope, Gabrielle Union, Bokeem Woodbine rol alıyor.
2022, ABD, 95’, Dram

Haberin Devamı

PARİS HATIRALARI / REVOIR PARIS

Beyaz perdede bu hafta

2015 Bataclan saldırılarından esinlenen ‘Paris Hatıraları’, Paris’te bir restoranda teröristlerin saldırısına maruz kalan Mia’nın hikâyesini anlatıyor. Saldırının etkisiyle uzun bir süre kendisini toparlayamayan Mia, normal yaşantısına kavuşabilmek için olayları ve mağdurları araştırıp anılarını birleştirmeye çalışır. Alice Winocour’un yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Virginie Efira, Benoît Magimel, Grégoire Colin gibi isimler oyuncu kadrosunda.
2022, FRANSA, 105’, Dram

ZIPIR DEDEKTİF VE ALTIN ARI KOVANI / CHINK: KHOSTATIY DETEKTIV

Beyaz perdede bu hafta


Haftanın animasyon yapımlarından ‘Zıpır Dedektif ve Altın Arı Kovanı’, şenlik öncesi çalınan Bal Tepeleri’nin simgesi Altın Arı Kovanı’nı bulmaya çalışan Zıpır Dedektif ve ekibinin maceralarını anlatıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Grigoriy Vozhakin oturuyor.

Haberin Devamı

2022, RUSYA, 85’, Animasyon-Macera-Aile

NETFLIX HAFTANIN YENİLERİ

Tyrone’u Klonlamışlar, Film, 21 Temmuz
Bilinmeyenler: Kozmik Zaman Makinesi, Film, 24 Temmuz
Sintonia (4. sezon), Dizi, 25 Temmuz
Baki Hanma (2. sezon), Anime, 26 Temmuz
The Witcher (3. sezon; 2. kısım), Dizi, 27 Temmuz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!