Beştepe’deki hesap Eryaman’da tutmadı

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’deki hesap Eryaman’da tutmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2022 15:04

Rakibini yenip, takipçileri ile olan puan farkını yeniden açmayı planlayan sarı-lacivertliler, beklemediği bir sonuçla karşılaştı. Başkent ekibinin Teknik Direktörü Altındağ, “Kazanmak için mücadele ettik, ancak olmadı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in lideri MKE Ankaragücü’ne milli ara dönüşü iyi gelmedi. Sarı-lacivertliler, 30. haftanın kritik maçında, zirvedeki ikiliye biraz daha yakınlaşmak isteyen takipçilerinden Eyüpspor’a, Eryaman Stadı’nda 3-2 yenildi. Royal Hastanesi Bandıraspor ve BB Erzurumspor’un kazandığı, Bereket Sigorta Ümraniyespor’un berabere kaldığı haftada kazanıp, puan farkını yeniden açmayı düşünen başkent ekibinin planı tutmadı.
15 bine yakın taraftarının desteğini arkasına alarak oynayan Ankaragücü, 2 sezon önce sarı-lacivertli formayı giyen ve olaylı şekilde Beştepe’den ayrılan Gerson Rodriques’i durdurmakta zorlanınca, beklemediği bir yenilgi ile karşılaştı. Rusya’nın, Ukrayna’ya saldırısı ile başlayan savaş nedeni ile bu iki ülkede oynayan futbolculara transfer hakkı tanınmasının ardından 4 gün önce Eyüpspor’a gelen ve maça saatler kala lisansı çıkarılan Rodriques, bir gol ve bir gol pası ile geceye damga vurdu. Konuk takımın diğer 2 golünü de ara transfer döneminde, Galatasaray’dan alınan Oğulcan Çağlayan attı.
İlk yarıdaki maçta rakibine deplasmanda 2-0 kaybeden ve sezondaki ilk yenilgisi ile tanışan Ankaragücü, rövanşta da mağlup oldu. Sarı-lacivertli ekibin golleri, Sinan Osmanoğlu ve Kwabena Owusu’dan geldi. Sinan’ın attığı golde top, kale ağlarındaki yırtık nedeniyle dışarı giderken, hakem önce aut atışını işaret etti. Sonrasında, Ankaragücü futbolcularının yoğun itirazı ve 4. hakemin uyarısı ile golü verip, büyük bir skandalın önüne geçti. Aatıf’ın son anlardaki şutu direğe takılınca, beraberlik şansı da kaçtı.

MURAT VE EREN 2. YARI OYUNA GİRDİ

Ankaragücü teknik ekibi, Eyüpspor maçına başlarken, Owusu, Ariyibi, Aatıf ve Zahid’i hücum hattında kullanmayı düşünürken, ikinci yarıda 10 dakikalık bölüm geçildikten sonra Eren Derdiyok ve Murat Uçar’ı sahaya sürdü. 5 oyuncu değişiklik hakkını kullanmayan sarı-lacivertlilerde, Geraldo 80, Hasan Hüseyin Acar ise 88. dakikada oyuna girdi.
Ankaragücü Teknik Sorumlusu Mustafa Altındağ, 3-2 kaybettikleri Eyüpspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, “Kazanmak için mücadele ettik. Hedefimiz kazanmaktı fakat olmadı” dedi.
Oyuncularını kutlayan Altındağ, “Önümüzdeki maçlara bakacağız. İki takım için de güzel bir karşılaşma oldu. Bundan sonraki müsabakalara iyi hazırlanıp puanları hanemize yazdırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Ankaragücü, ligin 31. haftasında, kendisini 3 puan geriden takip eden ikinci basamaktaki Bereket Sigorta Ümraniyespor ile karşılaşaçak.

BU LİGİN EN İYİ TAKIMI İLE OYNADIK

Eyüpspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Ankaragücü galibiyetinin ardından, “Önümüzdeki maçlardan en iyi şekilde ayrılmaya çalışacağız. İnşallah bu sezonu önümüzdeki yıl Süper Lig’de olacak konumda bitiririz” dedi.
Hamzaoğlu, ligin en iyi takımıyla oynadıklarını belirtip, şöyle konuştu.
“Ankaragücü, bulunduğu pozisyonu kesinlikle hak ediyor. İşimiz zordu ancak iyi konsantre olduk. Maça iyi başladık ve iki golle skoru yakaladık. Daha sonra biraz konsantrasyondan uzaklaştık. Skorun getirmiş olduğu rehavete kapıldık. Rakip yakaladığı fırsatları değerlendirince durum 2-2 oldu. İkinci yarıya aynı şekilde başladık. Doğru olanı da yaptık. Oğulcan’ın duran toptan attığı golle 3-2’yi yakaladık. Ankaragücü’ne karşı skoru korumak da zor. Takımım bu maçta iyi müdafaa yaptı. İyi bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki maçlardan en iyi şekilde ayrılmaya çalışacağız. İnşallah bu sezonu önümüzdeki yıl Süper Lig’de olacak konumda bitiririz.”

Haberin Devamı

MAÇIN ÖNCESİNDE İFTARLIK İKRAMI

Haberin Devamı

Ankaragücü ile Eyüpspor karşılaşması öncesinde, Mamak Belediyesi, Eryaman Stadı’na gelen sarı-lacivertli taraftarlara; nohut, pilav ve ayrandan oluşan iftarlık dağıttı.
Stadın yanına çadırlar kuran belediye, Ramazan ayında taraftarları yalnız bırakmadı. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ile Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, birlikte Ankaragücü taraftarına nohut pilav ikram etti.

KÖKLÜ KULÜBÜN YANINDAYIZ

Belediye Başkanı Murat Köse, “Mübarek Ramazan ayında, iftarlarımızla tüm halkımızın yanındayız. Ankaragücü taraftarının da Ramazan ayına gelen maç öncesi iftarlık konusunda sıkıntı yaşamaması için çadırlarımızı kurduk. Onlara, nohut pilav ikramında bulunduk. Ayrıca aile merkezleri önünden kaldırdığımız servislerimizle de yine taraftarı yalnız bırakmadık. Her zaman Ankara’nın köklü spor kulübü Anakaragücü’nün yanındayız” diye konuştu.
Faruk Koca ise “Köse’ye teşekkür ediyorum. Stadın etrafında Mamak Belediyesi tarafından iftar için altı noktada sıcak yemek organizasyonu yapıldı. Mamak Belediyesi’nin bu hizmeti sayesinde taraftarımızın iftarla ilgili bir sorunu olmadı. Bu vesileyle tüm Müslümanların Ramazan ayını tebrik ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!