Beştepe’de yüzler gülüyor

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de yüzler gülüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2021 15:24

Kırmızı-siyahlılar, TSYD Ankara Kupası’nı kazanırken, alt yapıdan yetişen çok sayıda oyuncunun sahada mücadele etmesi yönetim ve teknik kadroyu mutlu etti. Sorun yaşanan geçmiş dönem dosyalarının çözüme kavuşturulması da keyifleri arttırdı.

Haberin Devamı

Yeni sezonda TFF 1. Lig’de mücadeleye hazırlanan Gençlerbirliği’nde son gelişmelerle birlikte yüzler gülmeye başladı. Kırmızı-siyahlılar, lig öncesi en ciddi prova olan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Kupası’nda, Ankaragücü’nü penaltı atışları sonucu yenip, kupayı alırken, bu karşılaşmada, hem 11’de maça başlayan hem de oyunun ilerleyen döneminde sahaya giren alt yapıdan yetişmiş oyuncuların çokluğu, teknik kadro ve yönetimi mutlu etti.
Ankaragücü maçında, alt yapıdan yetişen; Ramazan Köse, Ömürcan Artan, Arda Kızıldağ ve Rahmetullah Berişbek 11’de sahaya çıkarken, ikinci yarıda; Metehan Mert, Musa Şahindere, Sami Gökhan, Serdarcan Eralp, Ahmet Arda Tuzcu ve İlker Karakaş oyuna dahil olan, öz kaynak düzeni oyuncularıydı. Teknik Direktör Metin Diyadin, penaltı atışlarında da Ukraynalı Dmytro dışında diğer penaltıları genç isimlere attırdı.
Yöneticiler ve teknik kadro, bu maçta forma giyemeyen diğer yabancı oyuncular ile birlikte takıma yeni dahil olacakların da katkısı ile daha güçlü bir kadro ile sezona başlayacaklarının altını çizdi.

GEÇMİŞ DÖNEM BORÇLARI ÖDENİYOR

Beştepe cephesini sevindiren diğer gelişme ise geçmiş dönem borçlarıyla ilgili ödemelerin yapılması sonucunda olası bir transfer yasağının ortadan kalkması oldu. Başkan Niyazi Akdaş ve arkadaşları, futbolculardan; Giovanni Sio, Abdoulaye Diallo, Mattias Bjarsmyr ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun alacakları ile ilgili dosyaları, oluşturdukları maddi kaynaklarla çözüme kavuşturdu.
İtilaflı dosyaların çözülmesinin ardından, Gençlerbirliği, yeni transferler dahil tüm futbolcuların evraklarını lisans çıkartılması için Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderdi.
Gençlerbirliği, TFF 1. Lig’de 2021-2022 sezonun açılışında, 13 Ağustos Cuma günü Eryaman Stadı’nda saat 20.30’da başlayacak maçta Eyüpspor ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

SINAVDAN BAŞARIYLA ÇIKTIK

TFF 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği’nin basından sorumlu asbaşkanı Muammer Akyüz, 54. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Kupası’nı kazanan futbolcularını ve teknik heyetini kutladı.
54. TSYD Ankara Kupası’nı normal süresi 0-0 sonuçlanan maçta MKE Ankaragücü’ne penaltı atışlarında 5-3 üstünlük kurarak kazanan Gençlerbirliği’nde asbaşkan Muammer Akyüz, sezon öncesi takımın son durumunu görme açısından önemli bir sınav verdiklerini belirtti.
Akyüz, uzun bir aradan sonra taraftarları önünde oynayıp kazandıkları kupanın takıma moral verdiğini dile getirdi.

REKABET ARADAKİ DOSTLUĞU BOZAMAZ

Başta teknik direktör Metin Diyadin ve ekibini, sportif direktör Baki Mercimek’i ve tüm futbolcuları kutladığını aktaran Akyüz, şunları söyledi:
“Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü, başkentimizin iki güzide kulübü, aralarında bir rekabet olduğu doğru ancak bu rekabet özellikle son yıllarda hiçbir zaman dostluğu bozacak seviyeye gelmemiştir. Bu karşılaşmada da Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü başkanları ve yöneticileri olarak yan yana oturup dostça maç izledik. Sahada oynanan oyunda iki takımın oyuncularının gayet sportmence ve centilmence davrandıklarını düşünüyorum. Bundan dolayı iki takım oyuncularını da kutluyorum. Önümüzdeki hafta başlayacak sezonda tüm takımlara sağlıklı, seyircili ve başarılı bir sezon diliyorum. Bu organizasyonu başarılı bir şekilde düzenleyen TSYD Ankara Şubesine de teşekkür ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!