Beştepe’de transfer rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de transfer rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 01:00

Kırmızı-siyahlılar, bir çok bölgeye takviye yaparken, hem yabancı kontenjanında yer açmak hem de genç oyunculara tecrübe kazandırmak için bazı isimlere yol verdi. Osmanlıspor, küçük çaplı bir politika izledi.

Haberin Devamı

Süper Ligin iki Başkent ekibi Osmanlıspor ile Gençlerbirliği, ara transfer döneminde farklı bir politika izledi. Kırmızı-siyahlılar, hem gelen oyuncular hem de gidenlerle birlikte bu dönemin en hareketli takımlarından biri olurken, Osmanlıspor daha sakin bir süreç yaşadı. Gençlerbirliği, ligin ilk bölümünü 22 puanla kapatırken, bir maç eksiği ile ikinci bölüme iyi başlayamadı. Ziraat Türkiye Kupası’nda grup lideri olarak son 16 turuna kalan Şimşekler, bir çok bölgeye takviye yaparken, hem yabancı kontenjanında yer açmak hem de genç oyunculara tecrübe kazandırmak için bazı isimlere yol verdi. Kırmızı-siyahlılar, İrfan Can Kahveci, Ahmet Çalık ve Bogdan Stancu transferlerinden, 4 milyon 750 bin Euro bonservis geliri elde etti. Beştepe’nin yeni transferleri:

Haberin Devamı

Agon Mehmeti (Stabaek), Luccas Claro (Coritiba), Escobar Baruffi (Atletico Paranaense), Jonathan Ring (Kalmar), Murat Duruer ve Anıl Karaer (Kayserispor), Umut Sözen (Altınordu).
Beştepe’den ayrılanlar: İrfan Can Kahveci (Medipol Başakşehir), Ahmet Çalık (Galatasaray), Bogdan Stancu (Bursaspor), Guy-Michel Landel (Alanyaspor), Halil İbrahim Pehlivan (Adanaspor-kiralık), Serdarcan Eralp, Mamhut Bilir (Hacettepe-kiralık), Berat Tosun (Adana Demirspor), Ante Kulusic, Samuel Owusu.
Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’nda yoluna devam eden Osmanlıspor, ara dönemi daha önce olduğu gibi yine dingin geçirdi. Mor-sarılar, Thievy Bifouma (Bastia) ve Luiz Carlos (El Ehli) sözleşme imzaladı. Başkent temsilcisi; Raheem Lawal’ı Kayserispor’a, Cheick Diabate’yi Metz’e kiralık olarak gönderdi. Brezilyalı kaleci Artur Moraes de ülkesinin Chapecoense takımına gitti.

SON GELEN SLOVEN VELIKONJA

Ara dönemde son transferi Gençlerbirliği yaptı ve Sloven forvet Etien Velikonja’yı renklerine bağladı. Transferin son gününde yoğun bir mesai harcayan yöneticiler, Slovenya ekibi Olimpija’da forma giyen 28 yaşındaki Velikonja ile 1,5 sezonluğuna anlaşma sağladı.
Bu sezon takımıyla 23 maça çıkan Sloven oyuncu, 5 gol attı. Velikonja, Slovenya Milli Takımı’nda ise 3 maça çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!