Beştepe’de özel buluşma

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de özel buluşma
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2022 14:23

Gençlerbirliği ve Eskişehirspor’un kadın futbol takımları, 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliğinde, dostluk maçında karşılaştı.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde, Eskişehirspor Kadın Futbol takımı ile karşılaştı.
Eskişehirspor, Gençlerbirliği’nin davetlisi olarak Ankara’ya gelirken, 2 takım, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde özel günü birlikte kutlamanın sevincini yaşadı. Futbolcular maça, “Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun” ortak pankartıyla çıktı.
Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımı’nı bu anlamlı günde Başkan vekili Arif Ölmez, Stadyum ve Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Talip Çankırı, Kulüp Genel Müdürü Ergun Maraşlı, Sportif Direktör Baki Mercimek ve A takım Teknik Direktörü Metin Diyadin de yalnız bırakmadı.
Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımının Teknik Direktörü Bilge Nur Karatut Tekden, ilk kez ciddi bir maça çıktıklarını belirtip, “İlk kez profesyonel bir takımın altyapısıyla maç yaptık. Sporcularımız ve biz çok heyecanlıydık. Organizasyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına düzenledik. Dostluk ve kardeşlik içinde güzel bir etkinlik oldu” diye konuştu.
Tekden, kadınların her alanda eşit mücadele ettiği bir dünya olmasını istediğini belirtip, “Bunun için de kadın takımımızla destek veriyoruz. İnşallah kadınlarımız ve sporcularımız için çok daha güzel şeyler olacak” dedi.

EŞİTLİK BİR YERDE BOZULUYOR

Eskişehirspor Teknik Direktörü Pınar Konca, 2 Anadolu takımının kadın futbolu için bir araya gelmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirtip şöyle konuştu:
“Davet beni ve sporcularımı çok mutlu etti. Kadınlar Günü, o günü bu günü değil dostluk günü olarak görelim. Sadece kadınlar için değil tüm insanlık için gerekli. Buna çok ihtiyacımız var. Anlayışa, merhamete, sabra. İnşallah sporun da yardımıyla bunu sahada göstereceğiz. Kadın ve erkek futbolu olarak baktığınızda kesinlikle eşitiz. Aynı sahada, aynı topla, aynı kale ölçüleriyle oynuyoruz. Eşitlik bir yerde bozuluyor. Maddi ve manevi destek konusunda. Burada da kendileri eşitliği bozuyor. Diyorlar ki kadınlar futbol oynayamaz. Hayır, çok da güzel oynar, yıllardır oynuyor. Bu sene Süper Lig’deki takımlar işin içine girince dikkat de bu yöne kaydı. Daha iyiye gidecek. Amacımız çocuklarımızın bir mesleğe ya da iyi bir geleceğe sahip olmaları.”

Haberin Devamı

KARŞI ÇIKSALAR DA BEN İSTEDİM

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Kadın Futbol takımının genç kaptanı Zeynep ise şunları söyledi:
“Gençlerbirliği ismini çok fazla duymuştum. Takımın nasıl olduğu hakkında fikrim yoktu ancak seçmelere katıldım. Sonrasında takımımızın da iyi olduğunu gördüm. Takım arkadaşlarımın teknikleri çok iyiydi. Şu an takımımdan çok memnunum, çok yetenekli isimler var. Antrenmanlarımız yoğun ve eğlenceli geçiyor. Disiplini de elden bırakmıyoruz. Futbola başlamak istediğimde önüme engeller çıktı. Ailem de ilk zamanlarda karşı çıktı. Futbolda yetenekli olduğumu görünce onlar da destekledi. Ben ne olursa olsun pes etmedim. Kadın ve erkeklerin eşit olduğuna inanıyorum. Ayrımcılık Türkiye şartlarında normalleşse de ben tercih etmiyorum. Futbola karşı hiç pes etmedim, çok seviyorum, bırakmayı da düşünmüyorum. Eşitlik olmalı ve kadınlara da önem verilmeli. Ben öyle istiyorum, hepimiz öyle istiyoruz. Hepimizin yeteneği var, bunu göstermek istiyoruz. Bize destek olurlarsa çok mutlu oluruz.”

Haberin Devamı

DMYTRO VE BELYAEV’İN YAKINLARI ANKARA’DA

Gençlerbirliği Kulübü, yaptığı çalışmayla, Ukraynalı futbolcuları, Dmytro Grechyshkin ve Oleksandr Belyaev’in yakınlarını Ankara’ya getirdi.
Rusya’nın başlattığı işgal harekatı sonucu Ukrayna’da savaş devam ederken, Gençlerbirliği, bu ülkenin vatandaşı olan futbolcularına yardım elini uzattı. Kırmızı-siyahlı kulüp, Dışişleri Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüterek 2 futbolcusunun yakınlarını Ankara’ya getirdi.
Moralleri savaş nedeniyle oldukça bozuk olan Ukraynalı futbolcular, Dmytro Grechyshkin ve Oleksandr Belyaev, yakınlarının hayatından endişe ediyordu. Dmytro’nun, Balıkesirspor maçında forma giydiği sırada ailesinin sığınakta bulunduğu öğrenildi.
Zorlu şartlarda takımın formasını giyen futbolcular için Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş, Rusya-Ukrayna gerginliğinin başlamasından itibaren ‘ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız’ mesajını, Dmytro ve Belyaev’e iletti.

POLONYA ÜZERİNDEN GELDİLER

Haberin Devamı

Savaşın şiddetinin artması üzerine Gençlerbirliği Yönetim Kurulu Üyesi Talip Çankırı ve Sportif Direktör Baki Mercimek gerekli çalışmalara başladı. Dışişleri Bakanlığı ile yapılan planlama ile Dmytro’nun eşi ve çocuğunun zorlu bir yolculuğun ardından Polonya’ya geçmesi sağlandı.
Dmtyro, bu esnada kulüpten izin alarak Polonya’ya gitti ve ailesini burada karşıladıktan sonra Ankara’ya geldi. Belyaev’in nişanlısı ve teyzesinin de Ukrayna’dan ayrılıp, Almanya üzerinden Ankara’ya gelmesi kulüp tarafından sağlandı.
Yurt dışından gelenler kulüp tarafından otele yerleştirildi. Belyaev’in ailesinin ise şu an güvenli şehirlerden olan Lviv’de bir süre daha kalmak istediği öğrenildi. Bu gelişmelerin ardından iki futbolcunun da moralinin daha iyi olduğu ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!