Beştepe’de farklı rüzgârlar esiyor

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de farklı rüzgârlar esiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2021 01:32

Sarı-lacivertlilerin Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Oyun disiplini sağladık ve karşılığını alıyoruz” derken, kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, “Kazanamayınca oyuncuların stresi artıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 29. hafta geride kalırken, Beştepe’nin komşuları Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nde farklı rüzgarlar esiyor. Önceki maçta Galatasaray’ı 2-1 yenerek ligin zirvesini karıştıran Ankaragücü, son maçta Fatih Karagümrük’ü deplasmanda 1-0 mağlup ederek, çıkışını sürdürdü. Medipol Başakşehir de kazandığı için bu galibiyet sarı-lacivertli ekibi, küme düşme hattından çıkarmaya yetmedi ancak, üst grupma olan puan farkının iyice azalmasını sağladı.
Oynadığı son 11 müsabakada; 9 yenilgi ve 2 beraberlik alan Gençlerbirliği, son hafta maçında kendi sahasında Medipol Başakşehir’e de son dakika golüyle mağlup oldu ve 21 puanla, ligin dibinde kaldı. Kırmızı-siyahlılar’daki puan krizi derinleşirken, ateş hattındaki rakiplerinin kazanması ile birlikte, yakalamayı hedeflediği takımlarla arasındaki fark da açılmaya başladı.

KENDİMİZİ GELİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Fatih Karagümrük karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Maçla ilgili değerlendirmelerde bulunan Karaman, 3 puandan çok memnun olduklarını belirtip, şöyle konuştu:
“Önemli bir rakip karşısında alınmış önemli bir galibiyet. Karagümrük, çok iyi transferler yaptı. Ligdeki konumu itibarıyla daha rahat bir takım. Golü yedikten sonra telaş yapmadan oynayabilecek, beraberliği hatta galibiyeti alabilecek oyuncu grubuna sahipler. Ankaragücü için aynı şey geçerli değil. Gol atmak zorundasın. Golden sonra sadece skoru korumak değil ikinci golü de atmak için mücadele etmek zorundasın. Kendimizi geliştirmemiz gereken konular var. Bunlar süreç içinde oluyor. Biz teknik ekip olarak eksik yönlerde sürekli çalışarak takımı geliştirmek için adımlar attık. Oyun disiplini sağladık. Bunların karşılığını küçük de olsa almaya başlıyoruz. Galatasaray’ı 2-1 yendiğimiz karşılaşmadaki hakem kararları tartışıldı. Maçlarda itirazlar oluyor. Özellikle yenilgilerde daha fazla dikkat çeken konular oluyor. Hele de büyük bir takımsa, şampiyonluğa oynayan takımsa, çok fazla inceleme yapılıyor. Aslında oyunun belli bir bölümünde 2-0 öndeydik. O maç geride kaldı. Lige tutunmak için 44 puanın yeterli olacağına inanıyorum.”

2 KARŞILAŞMADA ŞANSSIZLIK YAŞADIK

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak ise 1-0 sona eren Medipol Başakşehir karşılaşmasında mağlubiyeti hak etmediklerini söyledi.
Altıparmak, 6 puanlık bir maça çıktıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Kazanmayı çok istemiştik. Maçın içinde de bunu gösteren oyunumuz vardı. Rakibin zaaflarından faydalanmayı amaçlamıştık. Maçın başındaki kornerin dışında ve son dakikadaki yediğimiz gole kadar istediğimiz her şeyi yaptık. Maçın kırılma anları var. O anlarda golü bulamadık. Direkten dönen topumuz var. Lima’nın net fırsatı var. Bunlardan birini atsaydık çok özlediğimiz 3 puanı alacaktık. İlk yarıda kapatmaya yönelik oynadık. İkinci yarı onları biraz daha üzerimize çekerek o boşlukları Ayite’nin girmesiyle değerlendirmeyi düşündük. Mağlubiyeti hak edecek bir oyun oynamadık. İki maçtır futbolda var ama şanssızlık hep bizim başımıza geliyor. Talihsiz bir şekilde yenildik. Üzgünüz, herkesi üzdüğümüz için üzgünüz. Gol yollarında sıkıntı yaşıyoruz. Şu an mevcut oyuncularımız bunlar. Çok çalışma yapıyoruz. Geçen hafta 6-7 net fırsat vardı. Çok fazla çalışıyoruz. Oyun anlamında da epey bir yere geldik. Takım olgusunu oluşturduk. Galibiyet gelmedikçe futbolcu üzerindeki stres artıyor. Hem oyun düzeni hem de golle alakalı çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah bundan sonraki maçlarda üretkenliği gole çevirip golleri atacağız. O galibiyetleri alacağız.”

Haberin Devamı

SEZONUN SONUNDA LİGDE KALACAĞIZ

Haberin Devamı

Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert, sarı-lacivertli takımın sezon sonunda ligde kalacağına inandığını söyledi.
Mert, Fatih Karagümrük maçının ardından yaptığı değerlendirmede, Hikmet Karaman’ın daha önce de MKE Ankaragücü’nde teknik direktörlük yaptığını hatırlatıp, şöyle konuştu:
“Ankaragücü’nün zorlu zamanlarında göreve gelmişti ve takımı ligde tutmayı başarmıştı. Bu kez de aynı inançla kendisiyle yola çıktık. Ben sezon sonunda Ankaragücü’nün ligde kalacağına inanıyorum. Galibiyet golünün Alper Potuk’tan gelmesi de bizim için iyi oldu. Hocamız, Alper ile iki hafta önce bir görüşme yaptı. Takıma faydalı olması ve milli takıma gitmesi gerektiğini söyledi. Bu görüşmenin aynısını transfer öncesinde ben de yapmıştım. ‘Seni biz milli takıma göndereceksek gel’ demiştim. O da bana o sözü vermişti. ‘Elimden geleni yapacağım, tekrar kendimi ispat edeceğim’ demişti. Son iki üç haftadır Alper bunu gerçekleştirmeye başladı. Bunun için de mutluyuz.”

BAZI ŞEYLER DEĞİŞEBİLİR

“Geçen hafta 2-1 kazandığımız Galatasaray maçının ardından yaşanan tartışmalara katılmıyorum. Hafta boyunca sürekli hakemler konuşuluyor. Ankaragücü futbol oynamadan hakemle kazanmış gibi algı oluşturuldu. Bizim galibiyetimiz sanki hakemle alınmış gibi gösterildi. Buna katılmıyoruz. Futbolcularımız aslanlar gibi oynadı ve hak ettikleri galibiyeti aldı. Bunu Karagümrük karşısında da gösterdiler. Hakem kararlarıyla bizim de canımız yandı. Hakemler de sonuçta insan, hata yapabiliyorlar. Hata kimin aleyhine yapılırsa o hafta o çok sesini çıkarıyor. Lig, bu hakemlerle ve VAR sistemiyle oynanacak. Kulüpler Birliğinin yönetiminde de bu sürekli konuşuluyor. Bana, önümüzdeki sezon sanki bir şeyler değişir gibi geliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!