Beştepe’de büyük fark

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de büyük fark
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2023 17:23

Kırmızı-siyahlılar, yeni futbol mevsiminde oynadığı 4 maçta 10 puan toplarken, Teknik Direktör Sinan Kaloğlu yönetiminde çıktığı toplam 11 müsabakada bir kez yenildi, 7 kez sahadan üstün ayrıldı.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde geçen sezon yaşanan karamsarlık, bu sezonun başında yerini umutlara bırakmış durumda. Kırmızı-siyahlılar, geride kalan 4 haftada 10 puan toplayıp, üçüncü basamağa tırmanırken, iddialı bir konuma geldi. Başkent ekibi son maçında, Ahlatçı Çorum FK’yı deplasmanda 1-0 yenerken, sezondaki ilk dış saha galibiyetini aldı.
Geride kalan sezonun ilk yarısını 7 puanla tamamlayan kırmızı-siyahlılar, devre arasında transfer yasağını açtıktan sonra ivme kazanırken, özellikle Sinan Kaloğlu’nun Teknik Direktörlük görevine getirilmesinin ardından, büyük bir çıkış gerçekleştirdi.

Beştepe’de büyük fark

2 MAÇINI AKTEPE STADI’NDA OYNADI

Haberin Devamı

Gençlerbirliği için kırılma anı, 2 Nisan’da oynanan ve 2-1 kaybedilen Manisa FK maçı oldu. 30. hafta sonunda, 5 galibiyet ve 6 beraberlik sonrası 21 puana ulaşan kırmızı-siyahlılar, 17. sırada ateş hattında yer alıyordu. Ligden çekilen Yeni Malatyaspor maçından alınan 3 puanın ardından, Sinan Kaloğlu yönetiminde Eyüpspor’u deplasmanda 2-0 yenerek çıkışı başlatan Şimşekler, sonraki dönemde çok farklı bir grafik çizdi. Gençlerbirliği, Kaloğlu yönetiminde, Nisan-Eylül arasını kapsayan dönemde (Yeni Malatyaspor maçı hariç) 11 müsabakaya çıkarken, 7 galibiyet (Eyüpspor, BŞB Erzurum FK, Sakaryaspor ve Bodrumspor - geride kalan sezon), Ümraniyespor, Bodrumspor ve Ahlatçı Çorum FK- bu sezon) aldı. Kırmızı-siyahlılar, bu süreçte 3 kez (Altay ve Bandırmaspor - geçen sezon), Sakaryaspor - bu sezon) berabere kaldı. Başkent temsilcisi, Kaloğlu’nun teknik adamlığı dönemindeki tek yenilgisini, geçen sezon Çaykur Rizespor deplasmanında yaşadı. Bu sezona hem tecrübeli hem de genç isimler transfer ederek başlayan Gençlerbirliği, Eryaman Stadı’nın yenileme çalışmaları yetişmediği için 2 maçını, Aktepe Stadı’nda oynarken, ikisini de kazanmayı bildi. Kırmızı-siyahlılar, milli maçlar için verilen aranın ardından ligin 5. haftasında Eyüspor ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.

Haberin Devamı

GENÇLER’İN MİLLİ GURURU

Beştepe’de büyük fark

Gençlerbirliği, Trendyol 1. Lig’de geride kalan 4 haftada; 3 galibiyet ve 1 beraberlik alıp, 4 kez gol sevinci yaşadı. Kırmızı-siyahlılar, bu periyotta kalesinde 1 gol görürken, genç kaleci Osman Ertuğrul Çetin, öne çıkan isimlerden oldu.
20 yaşındaki kaleci sezon başında Fenerbahçe’den kiralandı. Sarı-lacivertil ekibin alt yapısında futbola başlayan, bir dönem Altınordu’da görev yapan Ertuğrul, 4 maçın tamamında görev yaptı. Kritik anlardaki kurtarışları ve son Çorum FK maçındaki performansı ile dikkati çeken Ertuğrul, Beştepe’den Ümit Milli Takım’a davet aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!