Beştepe’de bulutlar dağılıyor

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de bulutlar dağılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2021 01:04

Sarı-lacivertliler, Antalya galibiyeti ile sıkıntılı bölgenin bir basamak üzerine çıktı. Kırmızı-siyahlılar ise Alanyaspor zaferinin ardından, üst grupla puan farkını iyice düşürdü. Kasımpaşa’nın galibiyeti ise alt tarafın dengesini değiştirdi.

Haberin Devamı

Milli maçlar için verilen aranın ardından Süper Lig’de 32. hafta heyecanı yeniden başlarken, tehlike hattının içinde yer alan başkent takımları, haftayı galibiyetle kapatıp, kritik dönemici hasarsız döndü.
Ankaragücü, kendi sahasında karşılaştığı Fraport TAV Antalyaspor’u Börven’in attığı golle 1-0 yenip, puanını 32 yaptı. Sarı-lacivertliler, bu galibiyetin ardından, averajla düşme potasının bir basamak üstüne çıktı. Ankaragücü, yarın deplasmanda İttifak Holding Konyaspor ile karşılaşacak.
Teknik Direktörlüğe Özcan Bizati’nin gelmesinin ardından farklı bir kimliğe bürünen kırmızı-siyahlılar, ligin güçlü takımlarından Aytemiz Alanyaspor’u deplasmanda, Johansson ve Stancu’nun golleri ile 2-1 yenip, çok değerli bir galibiyet elde etti. Şimşekler, puanını 30 yaparken, üst grupla olan farkı da iyice azalttı.
3 hafta öncesine kadar küme düşme adayları arasında gösterilen Gençlerbirliği, üç maçlık periyodun sonunda, son 10 haftaya girilirken, kendine umutlu bir yol açtı. Başkent ekibi bu süreçte ilginç bir istatistiğe de imza attı ve üç maçını da aynı skorla 2-1 kazandı. Gençlerbirliği yarın kendi sahasında lige tutunma mücadelesi veren bir başka ekip BŞB Erzurumspor ile karşı karşıya gelecek.

A.GÜCÜ İLE KİMYAMIZ UYUŞUYOR

Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Ankaragücü’nün başına 4. kez geldiğini ve bu takımla kimyasının uyuştuğunu belirtip, şöyle konuştu:
“Çok farklı bir duygu. Beştepe’nin ruhu başka. Önemli bir 3 puan aldık. Sahada inanılmaz bir taktik savaşı vardı. Geriden çok iyi oyun kuran ve yetenekli oyunculara sahip bir takıma karşı oynadık. 22 maçta 4 kez yenilmişler ve beraberlik sayıları da ortada. Çok organize bir takıma karşı oynadık. Güzel bir maç seyrettik, ligin en formda en organize takımını yendik, işimiz bitmedi, yeniyoruz işimiz bitmiyor. Görevimiz çok iyi çalışıp, disiplinli olup bu mücadeleyi devam ettirmek, sonunda da ligi başarılı bir şekilde bitirmek. Ankaragücü’nün bir özelliği var hen an gol atabiliriz. Antalya maçında da bunu yaptık. Ankaragücü’nde oynayan oynamayan tüm oyunculara teşekkür ediyorum. Önemli bir 3 puan aldık. Futbolun ötesinde teknik tarafa girdiğimiz zaman farklı düşüncelerim var. Önümüzde oynayacağımız Konyaspor maçı var. Camiamızla, taraftarlarımızla çok iyi kenetlenmemiz gerekiyor.”

PUAN BARAJI 45’E ÇIKABİLİR

Ankaragücü ve Gençlerbirliği kazanıp moral bulurken, Kasımpaşa’nın lider Beşiktaş karşısındaki galibiyeti alt tarafın dengesini değiştirdi. Karaman, altaki takımların kazanması ile birlikte ligde kalma puan barajının yükseldiğini belirtip, şöyle konuştu:
“Daha önce, 40-42 puan ligde kalır diye düşünüyorduk. Şu an 45 ve yukarısı lige tutunur diye düşünüyorum. Yukarıdakiler alta düşebilir, alttakiler de yukarı çıkabilir. Böylesi güzel oldu. 10-12 takımın yarışın içinde olması güzel. Kalite yükselir. Düşmemeye oynayan takımlar güçlü takım kabul etmiyor. Deneyimime göre büyük takım küçük tatım hava cıva. Güçlü olursan rakip fark etmez.”
Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, kritik bir maçı kazandıklarını belirtip, “Maç maç gitmek istiyoruz. Bunu teknik ekip ve oyuncularla konuştuk. Bir seri hedefi baskıyı arttıyor. Şimdi önümüzdeki Konyaspor maçına odaklandık. Sonrasında derbiyi düşüneceğiz. Bu galibiyeti bir yıldır uzak kaldığımız taraftarımıza armağan ediyoruz. Gururluyuz güçlüyüz Ankaragüçlüyüz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MİCHAL PAZDAN CEZALI

Ankaragücü ile Antalyaspor arasında oynanan maçta sarı kart gören sarı-lacivertli ekibin tecrübeli stoperi Pazdan cezalı duruma düşte. 6 haftadır takımdan uzak kalan ve Antalya maçında 11’de sahaya çıkan Polonyalı futbolcu, sezondaki 4. kartı gördü. Pazdan, Konyaspor maçında takımdaki yerini alamayacak.

PUANLARA YENİ BAŞLADIK

Haberin Devamı

Ligin 5. basamağında bulunan Aytemiz Alanyaspor’u bu sezon ikinci maçta da yenen Gençlerbirliği’nde de keyifler yerinde. Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Özcan Bizati, maçın zor geçeceğini bilerek sahaya çıktıklarını söyledi.
İstediklerini sahaya koymaları gerektiğinin de bilincinde olduklarını anlatan Bizati, “Alanyaspor’un belirli bir formatı vardı ve sezon başından beri çok iyi mücadele etti. Alanyaspor’un büyük rakiplere karşı da başarılı bir oyun formatı vardı. Biz de o formata göre oynamamız gerekiyordu. Alanyaspor’u bizim kuvvetli olduğumuz yöne çekmemiz gerekiyordu ve onu başardık. Puanlara yeni başladık, daha fazla puana ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

STANCU GOLLE DÖNDÜKULÜP TARİHİNE GEÇTİ

Gençlerbirliği’nin Rumen golcüsü Bogdan Stancu, Alanyaspor karşısında attığı golle takımını 2-1’lik galibiyete taşırken, kırmızı-siyahlı forma altında 50. lig golüne ulaşarak Gençlerbirliği’nde bunu başaran 3. yabancı oyuncu oldu.
Alanyaspor karşısında attığı golle 6 aylık suskunluğuna son veren Stancu, Gençlerbirliği tarihinde adını yeni bir yere yazdırdı.
Gerçlerbirliğinde daha önce Andre Kona 65, Souleymane Youla 50 lig golü atmıştı. Stancu, bu alanda Youla ile beraber ikinciliği paylaşmaya başladı. Gençlerbirliği’nde 56 resmi gole ulaşan Stancu bu alanda da tüm futbolcular arasında 5. sıraya yükseldi.
Stancu, bu sezon ilk golünü ligin ilk yarısında, 4 Ekim 2020 tarihinde oynanan ve 1-0 kazanılan Beşiktaş maçında atmıştı.
Gençlerbirliği’nin İsveçli futbolcusu Mattias Johansson, kırmızı-siyahlı formayla ilk gol sevinci yaşadı.
Sezon başında Gençlerbirliği’ne katılan Johansson, Alanyaspor karşısında takımının ilk golünü attı. 29 yaşındaki sağ bek, bu sezon takımına ayrıca 1 asistlik katkı yaparken, 1’er kez kırmızı ve sarı kart gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!