Beştepe Özdeş’e emanet

Güncelleme Tarihi:

Beştepe Özdeş’e emanet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2014 01:34

Gençlerbirliği’nde, Mehmet Özdilek’in ayrılmasının ardından teknik patronluk koltuğuna kimin oturacağı belli oldu.

Haberin Devamı

İlhan Cavcav, hafta sonunda takımın başına getirmeyi düşündüğü ismi, önceki gün toplanan yönetim kuruluna taşıdı. Yöneticilerin bir kısmı olumsuz görüş bildirdi. Deneyimli başkan, dün yapılan görüşme sonrasında, “Problem yok ama yönetici arkadaşlarımla son bir durum değerlendirmesi yapacağım. Pazartesi günü durumu netleştireceğiz” diye konuştu.

Gençlerbirliği’ndeki Teknik Direktör krizi aşıldı. Mehmet Özdilek ile yolların ayrılmasından sonra arayışa geçen kırmızı-siyahlı ekibin Başkanı Cavcav, adaylar arasında yaptığı elemenin ardından, Kemal Özdeş isminde karar kıldı. Cavcav, önceki gün yapılan yönetim kurulu toplantısında da Kemal Özdeş’i takımın başına getirmeyi düşündüğünü belirtip, yönetimdeki isimlerin görüşlerini sordu.
Toplantıya katılan bazı yöneticilerin, “Kemal Özdeş, genç ve Süper Lig deneyimi olmayan bir teknik adam. Süper Ligin havası çok farklıdır. Bu ligi tanımayan bir ismi takımın başına getirmek risk taşımaz mı ? Geçen sezon iyi bir kadro kurulmasına rağmen Manisapor’u play-off’lara taşıyamadı. Somut bir başarısı yok” şeklinde konuşup, olumsuz bir yaklaşım sergilediği öğrenildi. Bazı yöneticilerin ise “Daha önce, benzer durumlarda, ilk teknik adamlık deneyimini Gençlerbirliği’nde yapacak isimleri takımın başına getirdik. Genç bir isme yeni bir şans verebiliriz. Tecrübeli diye görev verdiğimiz ama gerek sezon başında gerekse sezon içinde sıkıntılar yaşadığımız isimleri unutmadık” diye görüş bildirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

İKİ İSMİN PERFORMANSI TARTIŞILDI

Dün, Özdeş ve menajerleri ile biraraya gelen Cavcav, sözleşmenin şartları konusunda anlaştı. Ancak Cavcav, yönetici arkadaşları içinde olumsuz görüş bildiren isimleri de ikna edebilmek için yeni teknik direktörden Pazartesi gününe kadar süre istedi. Cavcav, “Problem yok ama diğer arkadaşlarla da ortak noktada buluşmalıyız” diye konuştu. Özdeş’in, Gençlerbirliği’ne gelişinde, daha önce birlikte görev yaptığı Teknik Direktör Ersun Yanal’ın da olumlu referans verdiği öğrenildi.
Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde, Rıza Çalımbay, Samet Aybaba ve Okan Buruk’un ismi, Başkan İlhan Cavcav ve yakınındaki bazı yöneticiler arasında tartışıldı. Ancak, Çalımbay’ın 13-14 transferle sezona başladığı Çaykur Rize’de başarısız bir tablo çizdiği, Semet Aybaba’nın da Antalyaspor’da kötü bir performans ortaya koyduğu gerekçesi ile ikiliden birinin takımın başına getirilmesi düşüncesi rafa kaldırıldı. Okan Buruk ismi ise konuşulmadan, gündemden düştü.
Bu arada Başkan İlhan Cavcav’ın, Futbol Federasyonu Başkan vekilliği görevinden ayrılan Ufuk Özerten’i kulüp genel koordinatörlüğü, eski genel menajer Cem Onuk’u da alt yapı sorumlusu yapma girişiminin hız kazandığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!