Beştepe’nin yükselen yıldızı

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’nin yükselen yıldızı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2013 00:29

1 yıl önce Üçüncü Ligde oynayan Uğur Çiftçi, kısa sürede hem U-21 hem de A Milli takım kadrosuna girdi.

Haberin Devamı

Altyapısından yetiştiği Gençlerbirliği’nde bu sezonki formu ile A Milli Takım’a giden Uğur Çiftçi, Beştepe’nin yükselen yıldızı oldu.
Uğur, Ağustos ayında U-21 Milli Takımına seçildi, ardından da Kasım ayında Fatih Terim tarafından A Milli Takım kadrosuna alındı.
Futbol Federasyonu’nun yayın organı Tam Saha Dergisi’ne konuşan Uğur, Hacettepe’de oynarken tel örgülerin kenarından Gençlerbirliği idmanlarını izlediğini hatırlatıp, “Bir gün oraya geçmeliyim diye düşünürdüm, bunu başardım. Şimdi daha büyük hedefler ile çalışıyorum” dedi.
G.Birliği PAF Takımı antrenörlerinden Fatih Arıcı’nın aynı zamanda okuldaki beden eğitimi öğretmeni olduğunu belirten Uğur, bunun kendi futbol gelişiminin yolunu açtığını belirtip, şunları söyledi:
“İlkokulda okulun futbol takımındaydım. Fatih hocam beni Gençlerbirliği altyapısına götürmek istedi. Ailem, ev ile tesis arası uzak olduğu için önce karşı çıktı ancak Hocam, ailemi ikna etti. B Genç takımda forvet ya da sol açık oynuyordum. A Genç Takımla ilk antrenmanımda sol ayaklı olduğum için Kahraman Karataş hoca beni sol bekte görevlendirdi. İdman sonrasında ise performansımı beğendiğini söyledi ve ben A Genç takıma geçtim. Hacettepe’de oynarken, Gençlerbirliği ile aynı yerde antrenman yapıyorduk ve arada sadece tel örgü vardı. ‘Ne zaman orada olabileceğim. Bir gün oraya geçmeliyim’ derdim. Hacettepe’de 2 sezon düzenli forma giyip, tecrübe kazandıktan sonra, yeniden Gençlerbirliği’ne döndüm.”

Haberin Devamı

METİN DİYADİN’E TEŞEKKÜR

Metin Diyadin’in kendisine güvenip A takımda forma verdiğini, yakaladığı şansı iyi değerlendirdiğini belirten Çiftçi, şöyle konuştu:
“Metin hocaya genç bir oyuncuya şans verdiği için teşekkür ediyorum. Şimdi Mehmet Özdilek ile çalışıyoruz. Mehmet Hoca, diğer teknik direktörlere göre oyuncularla daha çok konuşuyor. Bizi maçlara, fiziksel açıdan çok, taktiksel olarak hazırlıyor. Biz takım olarak oynadığımız oyunda zevk almaya çalışıyoruz. Bu da başarı için önemli. Hedefimiz, ligi üst sıralarda bitirmek. Kişisel hedefim ise G.Birliği ile Avrupa Kupalarına katılmak. Küçüklüğümde bu ekibin Avrupa’da başarılı olduğunu gördüm. O duyguyu yaşamak istiyorum. Gençlerbirliği kaptanlığı, 4 büyüklerden birinde oynama ve Avrupa’ya gitme sonraki hedeflerim. A Milli Takım’da senelerce görev yapmak hayalim. 1 yıl önce 3. Lig’de oynarken televizyondan izlediğim A Milli Takım oyuncuları ile yan yana olmak gurur ve keyif verici.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!