Beştepe kaynak bulma arayışında

Güncelleme Tarihi:

Beştepe kaynak bulma arayışında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2022 15:07

Mevcut transfer yasağını kaldırmak için ilk etapta 2 milyon 650 bin Avro’nun gerektiğini hatırlatan Akdaş, “Arda Güler’in sonraki satışından alacağımız pay konusunda Fenerbahçe ile tekrar görüşüp, uygun bir rakamda uzlaşı yolu arayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde 25 Eylül’de yapılan olağanüstü genel kurulda yeniden başkanlığa seçilen Niyazi Akdaş, transfer yasağının devam ettiğini ve ara transfer döneminde bu yasağı kaldırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.Transfer yasağını kaldıracaklarını düşündüğünü belirten Akdaş, “Tahtayı açmak için elimden gelen çabayı göstereceğim. Gençlerbirliği sırf benim değil, Ankara’nın kulübü. Ankara’nın değerli bir markası. Cumhuriyetten önce kurulduk. Taraftarıyla, camiasıyla, Cumhuriyet ilkelerini benimsemiş bir kulüp. Transfer yasağına konu olan 2 milyon 650 bin Avro önümüzdeki miktar. Arkadan, 1 milyon Avro daha gelecek. Kulübü ilk devraldığımızda Avro 8-10 liraydı, şimdi kur katlandı” diye konuştu.

Beştepe kaynak bulma arayışında

Haberin Devamı

İLK TEKLİFİ KABUL ETMEDİM

Beştepe altyapısından yetişen çok genç yaşta Fenerbahçe’ye düşük bir bonservis bedeli ile gönderilen Arda Güler’in olası sonraki satışından pay konusunda Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç ile bir görüşme yaptığını aktaran Akdaş, “Fenerbahçe’den belli bir miktar istedim. Ali Koç’la konuştum. O bize, istediğimizin yarısını teklif etti. Biz de kabul etmedik. Teklif ettikleri paraya vermek istemedim. Şimdi tekrar görüşeceğiz, uygun bir miktarda anlaşırsak bu paydaki hakkımızı vereceğiz” dedi.Geçen sezonun ikinci yarısındaki çıkışı ile dikkatleri üzerine çeken ve piyasa değeri hızla yükselen Arda Güler’in serbest kalma bedeli olarak Fenerbahçe’nin 3 yıllık sözleşmenin ilk senesinde, 20 milyon, ikinci yılında 25 milyon, son sezonda ise 30 milyon Avro rakamını belirlediği medyaya yansımıştı.Gençlerbirliği’nin, Arda’nın Fenerbahçe’den sonra başka bir takıma transfer olması halinde, satıştan yüzde 20 pay hakkı bulunuyor.Akdaş, Fenerbahçe’ye sattıkları bir başka genç isim Emir Ortakaya’nın da sonraki satışından yüzde 20 paylarının olduğunu söyledi.

Beştepe kaynak bulma arayışında

Haberin Devamı

İRFAN’IN SÖZLEŞMESİNDE YÜZDE 25 PAY VARDI

Niyazi Akdaş, vefat eden kulübün efsane başkanı İlhan Cavcav döneminde, Medipol Başakşehir’e transfer olan İrfan Can Kahveci ile ilgili şöyle konuştu:“İrfan Can’ın 2017’de İstanbul ekibine transfer olduğu dönemde ben de yönetimde yer alıyordum. Benim bildiğim İrfan Can Kahveci’nin sözleşmesinde sonraki satıştan yüzde 25 pay vardı. Rahmetli Cavcav’ın zamanında imzalanmıştı. Kulüpte böyle bir sözleşme bulamadık, kimse nerede olduğunu bilmiyor. Göksel (Gümüşdağ) Bey’e ‘Siz de var mı sureti?’ diye sorduk, ‘Yok öyle bir sözleşme imzalamadık’ dedi. Aslında Başakşehir’in İrfan Can’ı Fenerbahçe’ye satışından yüzde 25 payımız vardı. İki kulüp arasında sözleşme var ama hep mağdur Gençlerbirliği oluyor. Hatta o zamanki genel sekreterimiz Sinan Gürsoy, ‘Biz bunu imzaladık’ diyor ama ortada yok.” Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci’yi Medipol Başakşehir Futbol Kulübünden 2021 yılında 7 milyon Avro bonservis bedeliyle transfer etmişti.

Haberin Devamı

Beştepe kaynak bulma arayışında

TAYLAN DAVASINI KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM

“Eski oyuncularımızdan Taylan Antalyalı’yla ilgili dava devam ediyor. Galatasaray eski yöneticilerinden Abdurrahim Albayrak bu durumu genel kurula anlattı. Taylan Antalyalı konusunda davayı kazanacağımıza inanıyorum ve faizleriyle alacağımız 3 milyon lirayı bulur. Ondan sonra oyuncu, Erzurumspor ve Galatasaray’a bir dava daha açacağız. Galatasaray’ın yeni yönetimiyle bu konuyu görüşmedik. Galatasaray’la yeni uzlaşma olabilir. Şu an için bir girişim yok. Bir ara Erzurumspor’un avukatı ‘Başkanla anlaştınız’ diye aramış, böyle bir şeyin olmadığını söyledim.”

Haberin Devamı

Beştepe kaynak bulma arayışında

TAŞKIN AKSOY MESAİYE BAŞLADI

Gençlerbirliği ile 1+1 yıllık sözleşme imzalayan Teknik Direktör Taşkın Aksoy, takımıyla ilk antrenmanına çıktı. Çalışmayı Kulüp Başkanı Niyazi Akdaş, bazı yönetim kurulu üyeleri ve Sportif Direktör Emrah Yıldız da saha kenarından takip etti. Teknik Direktör Taşkın Aksoy, futbolcularla saha içerisinde kısa bir toplantı yaptı. Motivasyon amaçlı yapılan kısa toplantının ardından oyuncular, koordinasyon, pas, dar alanda 5’e 5 oyun, dönüşümlü olarak 3 kalenin kurulu olduğu dar alanda taktiksel antrenman yaptı.Teknik Direktör Taşkın Aksoy’un ekibinde; Medet Coşkun (Yardımcı antrenör), Serkan Atak (Yardımcı antrenör), İsmail Erel (kaleci antrenörü), Ali Eraslan (Atletik performans antrenörü) ve Özgün Deniz Taşkın (Analiz sorumlusu) olarak görev yapacak.Milli maç arasının ardından oynanacak haftayı bay geçecek olan Gençlerbirliği, ilk müsabakasına deplasmanda Yılport Samsunspor karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

DİVAN KURULUNDA GÖREVLER BELİRLENDİ

Gençlerbirliği’nin 25 Eylül’de yapılan olağanüstü genel kurulunda seçilen Divan Kurulu ilk toplantısını yaptı ve görev bölümü gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda Divan Kurulu başkanlığına Hasan Şengel, Başkan Vekilliği görevine Selçuk Irgıt ve Ozan Güler, yazmanlık görevine ise Necdet Özkazancı oy birliği ile seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!