BEŞTEPE FORMA SAVAŞI

Güncelleme Tarihi:

BEŞTEPE FORMA SAVAŞI
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2013 00:00

Bu sezon, Gençlerbirliği kadrosundaki ağırlıklı iki grup arasında kıyasıya bir yarış olacak.

Haberin Devamı

BİR BAŞKA GURBETÇİ MERVAN ÇELİK DE KISA SÜRE İÇİNDE KIRMIZI-SİYAHLI EKİBE KATILACAK.

Hurşut, Aykut ve Jimmy Durmaz’ın yanı sıra, bu sezon transfer edilen; Nizamettin, Serkan, Ümit, Deniz ve Ferhat ile birlikte gurbetçi sayısı 8’e çıktı. Milan Smiljanic’in gelişi ile Sırp oyuncu sayısı ise 5’e yükseldi.
 
Süper Lig’deki tek başkent temsilcisi Gençlerbirliği, yeni sezon çalışmalarına hız verirken, kadro içinde iki grubun ağırlık oluşturması, forma rekabetini maçlar başlamadan farklı bir havaya soktu. Kırmızı-siyahlılar, geçen sezon kadrosunda yer alan Hurşut Meriç, Aykut Demir ve Jimmy Durmaz gibi gurbetçi oyuncuların yanına, bu sezon futbol alt yapı eğitimlerini Almanya ve Fransa’da alan Nizamettin Çalışkan ve Serkan Yanık ile Aston Villa’nın 18 yaş altı takımında oynayan Ümit Eminoğlu, Hollanda’nın Oss takımında forma giyen 21 yaşındaki Ferhat Görgülü’yü, Almanya İkinci Lig ekibi Poderborn’da görev yapan Deniz Naki’yi transfer etti. Bu isimlerin gelişi ile birlikte Beştepe’deki gurbetçi oyuncu sayısı 8’e çıkarken, İtalya’nın Pescara takımında görev yapan bir başka gurbetçi Mervan Çelik ile de anlaşma sağlandı. Çelik’in de yakın zamanda kırmızı-siyahlı ekibe katılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

GURBETÇİLERE KARŞI SIRP GRUBU

Bu ekibin diğer tarafında ise Sırp oyuncuların oluşturduğu grup var. Geçen sezon başında takıma katılan Dusco Tosiç, Radosav Detroviç ve Dejan Lekiç’in ardından devre arasında Nemaja Tomiç Başkent’e gelmişti. Bu transfer sezonunda ise Partizan’ın orta alan oyuncusu Milan Smiljanic’in alınması ile birlikte Sırp oyuncu sayısı 5’e çıktı.
Başkan İlhan Cavcav’ın daha önce gündeme getirdiği; Radosav Petroviç ve Dejan Lekiç’in kulüpten gönderilme işlemi gerçekleşmezse, iki grubun forma savaşı, takımın performansı konusunda önemli oranda belirleyici rol oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!