‘Beşte Bir’ istismara dikkat çekti

Güncelleme Tarihi:

‘Beşte Bir’ istismara dikkat çekti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 16:57

Avrupa Çocuğun Cinsel Sömürüsü ve İstismarına Son Verme Günü için, Ankara’da da etkinlik düzenlenerek farkındalık çalışması yapıldı.

Haberin Devamı

Avrupa Konseyi ile Uluslararası Çocuk Merkezi’nin geçen sene başlattığı ve her yıl 18 Kasım’da düzenlenecek etkinliklerle farkındalık yaratması amaçlanan Avrupa Çocuğun Cinsel Sömürüsü ve İstismarına Son Verme Günü için, Ankara’da da etkinlikler gerçekleştirildi. Dünyada her 5 çocuktan birinin istismar edildiğine vurgu yapan ‘Beşte bir’ kampanyası kapsamında, Çankaya Belediyesi önünde gerçekleşen etkinlikte çocuk istismarının önlenmesi ve çocuk haklarının güvence altına alınmasına dikkat çekildi. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongre Üyesi Funda Gezmiş ve Belediye Meclis Üyesi Aliye Ersever’in yaptığı basın açıklamasında, çocuklara yapılan istismar ve sömürünün fiziksel, ruhsal ve duygusal travmalara neden olduğu, toplumsal yaşamda olumsuz izler bıraktığı kaydedildi.

Haberin Devamı

İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Çocukların, oyun ve okul ortamında aile ile toplum tarafından sunulan sevgi, ilgi ve özenle sağlıklı bir gelişim göstereceğinin altı çizilen açıklamada, Çankaya Belediyesi’nin 11 kreş ve 4 etüt merkezinde, çocukların istismar ve ihmalden korunmalarına yönelik, çalışanlara ve ebeveynlere bilgilendirici seminer düzenlendiği belirtildi. Açıklama sonrasında, Çankaya Belediyesi Umut Gündüz Bakımevi ve Umut Etüt Merkezi ziyaret edildi ve ailelerine ulaştırmaları için, çocuklara ‘Kiko ve El’ adlı kitap verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!