Beşinci kez nefes olacak

Güncelleme Tarihi:

Beşinci kez nefes olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2021 22:31

ATO Başkanı Gürsel Baran, ATO’nun kaynaklarını beşinci kez Nefes Kredisi’ne kaynak olarak tahsis ettiğini belirtti ve “Tüm kaynaklarımızla üyelerimizin yanındayız” dedi.

Haberin Devamı

Odanın kaynaklarını koronavirüs salgını nedeniyle sıkıntı çeken ticari hayata nefes olmak için ayırdıklarını belirten Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, “Tüm kaynaklarımızla üyelerimizin yanındayız” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca detayları açıklanan ‘Nefes Kredisi’yle ilgili açıklama yaptı. Koronavirüsle ile mücadele sürecinin hizmet sektörü başta olmak üzere ticari hayatı etkilediğine dikkat çeken Baran, ATO üyelerinin finansman ihtiyaçlarını karşılamak için kaynak talebinde bulunduğunu hatırlattı. ATO'nun kaynaklarını beşinci kez Nefes Kredisi'ne kaynak olarak tahsis ettiğini belirten Baran, “ATO olarak kaynaklarımızı pandemi nedeniyle sıkıntı çeken ticari hayata nefes olmak için ayırdık. Tüm kaynaklarımızla üyelerimizin yanındayız” değerlendirmesinde bulundu.

İLK ALTI AYI GERİ ÖDEMESİZ

ATO üyeleri kredi başvurusu için ‘www.atonet.org.tr’ adresinden E-ATO uygulamasına giriş yaparak, ‘Nefes Kredisi başvurusu içindir’ ibareli faaliyet belgelerini ücretsiz temin edebilecek. Böylece üyeler, başvuruda bulunarak ilk 6 ayı geri ödemesiz ve yıllık yüzde 17.5 faizle 50 bin lira ile 200 bin lira arasında kredi kullanabilecek.

Haberin Devamı

GİRİŞİMCİLİK ARTTIRILACAK

Öte yandan ATO ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) arasında ‘Eğitim İş Birliği Protokolü’ imzalandı. Protokol, başkentin girişimcilik ve ticari kapasitesinin arttırılması amacıyla lisansüstü eğitim programlarından indirimli yararlanmayı kapsıyor. Baran, protokol ile Ankara’nın sosyo ekonomik kalkınması, yenilikçi girişimciliği, rekabetçiliği, teknoloji politikaları, eğitim-geliştirme ve kurumsal yapılandırmasına yönelik olarak araştırma, eğitim, danışmanlık ve proje geliştirme alanlarında ortak çalışma yapılacağını söyledi.

Beşinci kez nefes olacak

Protokolü ATO Başkanı Gürsel Baran ile ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan imzaladı.


PROJELER GELİŞTİRİLECEK

ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da öncelikle Ankara ve bölgesindeki iş kollarındaki memnuniyet ve beklentiler, pazarlardaki arz ve talep analizleri, sektörel stratejiler ve teknolojik dönüşümler anlamında araştırmalar yaparak projeler geliştireceklerini aktardı. Arıcan, üniversitede bir ‘sosyo-kent’ de hayata geçireceklerinin altını çizerek, “Firmaların Ar-Ge çalışmaları ve akademik iş birlikleriyle biz de teknolojik alanlara katkımızı ortaya koyacağız. Teknoloji geliştirme bölgelerinden ATO üyelerimize farkındalık çalışmaları, mentorluk gibi katkılar sunmaya çalışacağız. Geleceğin iş ve meslekleri konusunda yeni gelişmeleri ve bu alanlarda eğitim, danışmanlık ve proje katkıları sunacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!