Beş cana yeni yuva

Güncelleme Tarihi:

Beş cana yeni yuva
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2022 16:23

Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Merkezi’ndeki beş köpek yeni yuvasına kavuştu. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise “Sokak hayvanları bizlere emanet” dedi.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Merkezi’ni ziyaret eden Ak Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, beş sokak köpeğini sahiplendirerek yeni aileleriyle buluşturdu. Mamak Belediyesi Meclisi’nde alınan kararla patili dostlara bir yıl boyunca 500 lira nakit para, mama ve bakım hizmeti veriliyor. Sokak köpeklerini sahiplenen ailelerin heyecanına ortak olan Yıldız, “Çok mutluluk verici. İçimizdeki sevgiyi burada paylaşıyor olmak gerçekten çok önemli. Hem sokak hayvanlarının sıcak bir yuvaya kavuşması hem de çocukların sevgiyi hayvanlarla birlikte öğrenmesi meselesi çok değerli” dedi.

BAKIMINDAN BİZ SORUMLUYUZ

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise “Sokak hayvanları bizlere emanettir. Onların bakımından bizler sorumluyuz. Bu kapsamda da sokaktan köpek sahiplenenlere aylık 500 lira nakdi destek veriyor, sağlık bakımı ve mamalarını karşılıyoruz. Müracaat edenler arasında şartlarını sağlayanlara can dostlarımızı emanet etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Beş cana yeni yuva


10 BİN METREKARE DOĞAL YAŞAM ALANI

Haberin Devamı

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbek Mahallesi’nde 50 bin metrekare üzerinde hayata geçecek olan projenin müjdesini verdi. Can dostları sokaklarda maruz kaldıkları tehlikelerden korumak, aynı zamanda sokak hayvanlarından korkan ve endişe eden vatandaşların endişelerini azaltmak amacıyla yola çıktıklarını belirten Şimşek, “Serbestçe gezebilecekleri, doğal ahşap kulübelerinin olduğu, kafeslenmeyecekleri, kendilerine ve çevreye zarar vermeden yaşayabilecekleri bir alan sağlayacağız” dedi. Barınakta, bin 500 metrekare alanda köpek eğitim parkuru, toplamda 10 bin metrekare doğal yaşam alanı ve bu alan içerisinde yaklaşık 500 adet korumalı köpek kulübesi bulunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!