Bentderesi tünel yolu

Güncelleme Tarihi:

Bentderesi tünel yolu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2013 00:00

Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında çalışmaların devam ettiği Bentderesi’ne, kentin en uzun tünel yolu yapılacak. 1.5 kilometre uzunluğunda, 35 metre genişliğinde planlanan tünel yol çalışmaları sırasında ayrıca yıllar önce üzeri kapatılan dereler de gün yüzüne çıkarılacak.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında Bentderesi’ne kentin en uzun tünel yolunu yapmak için çalışmalara başladı.
Büyükşehir Belediye Meclisi’ne Başkanlık yazısı olarak gelen projeye göre Bentderesi Caddesi’nin Dışkapı Köprüsü ile Aktaş Kavşağı arasında kalan kısıma yapılacak tünel yol, 1.5 kilometre uzunluğunda ve 35 metre genişliğinde olacak. Proje kapsamında ayrıca yol yer altına alınırken, yıllar önce kapatılan derelerin ise üzeri açılacak.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Meclis’te görüşülen ve oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edilen Başkanlık yazısında, tünel yol çalışmasının bölge trafiğini rahatlatacağı belirtildi. Yazıda ayrıca Bentderesi Caddesi ve Kevgirli Caddesi kesişiminde bulunan kavşağın rekreasyon alanı olarak düzenlenerek Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında yürütülen proje ile bütünlük sağlanması amaçlandığı vurgulandı. Bölgedeki yıllar önce üstü kapatılarak yer altına alınan derelerin üstlerinin açılması da gündeme gelirken, konuyla ilgili araştırma yapılması da kararlaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!