BELSO’da portakal firesi 144 bin TL

Güncelleme Tarihi:

BELSO’da portakal firesi 144 bin TL
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2012 00:00

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELSO Şirketi’nin aldığı portakalların çürümesi sebebiyle zarar ettiği iddia ederek TBMM’ye sunduğu soru önergesine yanıt geldi.

Haberin Devamı

Gök’ün 2011 yılında 250 ton portakalın çöpe atıldığı ve 500 bin lira zarar edildiği iddialarını gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “portakalda bir yıl içinde yüzde 10 ile 15 arasında firenin işin tabiatında varolduğu, kuruluşun önergede belirtildiği gibi 500 bin lira zarara uğratılmasının söz konusu olmadığı, çürüyen portakalın yaklaşık ortalamam bedelinin 144 bin lira olduğu, fire oranının mevsimsel şartlara göre değişkenlik gösterdiği ve normal kabul edilebilir sınırlardadır” denildi.
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel imzalı önerge yanıtında şöyle denildi:

“BELSO A.Ş. tarafından 2011 yılında 2 bin ton portakal alınarak depolandı, depolanan portakalın bir yıl içerisinde ihtiyaca göre kullanıldı. Depolamanın mevsiminde alınan portakalın uygun fiyatlarla alınması ve mevsim dışında portakal bulunmasında sıkıntı çekilmemesi için yapıldı.

Haberin Devamı

Gök’ün BELSO Soğuk Hava Deposu Genel Müdürü’ne alınan makam aracının maliyetine yönelik sorusuyla ilgili “BELSO Soğuk Hava Deposu İşletmesi Genel Müdürü’nün daha önce kullandığı makam aracının, yaptığı kaza nedeniyle ihtiyaçları karşılayamadığı, yeterli performans ve verim alınamadığı gerekçesi ile yönetim kurulunun kararı ile 30 bin liraya satıldığı ve yerine 93 bin 728 liraya yeni bir makam aracı alındığı, alınan araca 63 bin 728 lira fark ödendiği, şirketlerde Türk Ticaret Kanunu’na göre yetki ve sorumluluğun şirketin yönetim kuruluna ait olduğu” bilgilerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!