BELPA yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

BELPA yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2023 12:45

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kir ve pas gibi sağlıksız koşullarda devraldığı Belpa Buz Pateni Tesisi’ni yeniliyor.

Haberin Devamı

Bu yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen çalışmaların ardından tesis, uluslararası standartlardaki yeni pisti, kafeteryası, kütüphanesi ve sergi salonuyla hizmet verecek. Tesisin tüm altyapı hattını tamamen yenileyecek olan çalışma, ABB iştiraklerinden PORTAŞ tarafından yürütülüyor. Proje kapsamında mevcut buz pateni pisti ve koruyucu paneller değiştirilerek uluslararası standartlara uygun hâle getirilecek. Mevcut kondisyon salonları ve soyunma odaları ile ıslak hacimleri yenileyecek olan ABB, ihale sonrasında Adnan Ötüken Parkı ile tesis arasında bağlantı yolu da yapacak.

BELPA yenileniyor

BU YIL TAMAMLAMA HEDEFİ

Haberin Devamı

ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı Üst Yapılar Şefi Latif Yeşil çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Yapıldığı yıllarda Türkiye’nin en büyük  buz pateni pisti olan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan devraldığımız tesiste yenileme çalışmalarına hızla başladık. Çalışmaları 2023 yılı içerisinde tamamlayıp, başkentlilerin hizmetine açmayı planlıyoruz. Tüm binanın elektrik ve mekanik tesisatını, buz pistinin tüm tesisatını ve binanın iç ve dış cephesinde yenileme çalışmaları başlatıyoruz. Aynı zamanda bina içerisinde statik güçlendirme çalışmaları da devam ediyor.”

HER YAŞ GRUBUNA HİTAP EDECEK

ABB Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda yenileme çalışmasıyla ilgili, “Ankara’nın yıllarca ihmal edilmiş sembol mekânlarını teker teker kentimize kazandırıyoruz. Belpa Buz Pateni Tesisi kapsamlı yenilemeyle daha konforlu ve uluslararası standartlara uygun hale geliyor. Her yaş grubuna hitap edecek tesisimizi bu yıl hizmete açmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.


5 ARALIK 2022-12 ARALIK 2022

BELPA yenileniyor

BELPA yenileniyor



Hürriyet Ankara okurları da ‘Burada Okur Yazar’ köşesine gönderdikleri iletilerde ‘Belpa açılsın’ çağrısı yapmıştı.

BAKMADAN GEÇME!