Belediyenin imkânları üniversitelilerin emrinde

Güncelleme Tarihi:

Belediyenin imkânları üniversitelilerin emrinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2022 23:42

Ankara’daki üniversite rektörleriyle bir araya gelen ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara için teknolojik kalkınmaya kalpten inanıyoruz. Belediyenin de bütün imkânlarını bu konuda sizlerin emrine sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dikmen TechBridge Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde kentteki üniversitelerin rektör ve temsilcileriyle buluştu. Genç bilişimcilerin yetişmesini istediklerinin altını çizen Başkan Yavaş, “Ankara için teknolojik kalkınmaya kalpten inanıyoruz. Bizler kentteki iş insanlarıyla, sizlerle, üniversitelerle iş birliği yaparak yönümüzü seçmek ve bu konuda çalışmalar yapmak istiyoruz. Belediyenin de bütün imkânlarını bu konuda sizlerin emrine sunacağız” diye konuştu. Ankara ekonomisini canlandıracak bu merkezleri önemsediklerinin altını çizen Yavaş, Ankara’nın kalkınması açısından bu kadar üniversite ve yüksekokul öğrencisi varken mutlaka yönünü dünyadaki gelişmeler yönünde tespit etmesi gerekir. Hem genç beyinlerin yurt dışına gitmesini hem de bu kadar kaliteli üniversitenin bulunduğu yerde yetişen öğrencilerin Ankara ve ülke dışına gitmelerini istemiyoruz. Ankara için teknoloji temelli kalkınmaya kalpten inanıyoruz. Ülkemizin kalkınması için hem de Ankara’nın tanıması açısından bu anlamda üretmek, şehrimize faydalı olmak isteyen yeni iş modellerinin de desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz” değerlendirmesini yaptı.

SİLİKON VADİSİ BENZERİ ÇALIŞMA YAPILACAK

Bundan sonraki hedeflerinin Ankara’da dünya çapında bir bilişim toplantısı yapmak olduğunu ifade eden Yavaş, Silikon Vadisi benzeri çalışmalara imza atmak istediklerinin altını çizerek şöyle devam etti: “Bu yapacağımız toplantıyla şehirdeki diğer paydaşlarımız olan ASO, ATO gibi kuruluşların ve Siteler gibi bazı yerlerin bir araya gelmesiyle bilişim sektörünü ekonominin emrine vermek istiyoruz. Burada gençleri özendirecek toplantılar da yapmak istiyoruz. TÜSİAD ile bir protokol imzaladık. Özellikle genç girişimcilere maddi-manevi destek olmak açısından onlar da burada büro kurarak bizlerle çalışacaklar. Dünya çapındaki isimlerle ve direkt Silikon Vadisi ile dahi görüşüp orada çok başarılı olmuş Türk iş insanları ile sürekli temas halinde çalışıyoruz. Onlarla, online görüştürmek suretiyle buradaki şirket ve öğrencilerle buluşturmayı amaçlıyoruz. Bütün dünya bilişim sektörüne yöneldi. Bizim de mutlaka burada Ankara’nın ekonomisiyle teknolojiyi bir araya getirmemiz gerekiyor. Son zamanlarda hükümetimizin de destekleriyle Ankara tamamen savunma sanayi yönünde çok öne çıktı. Bununla ilgili de önemli teşvikler var. Bunları da aynı zamanda buradaki gençlerle buluşturmak istiyoruz.”

Belediyenin imkânları üniversitelilerin emrinde


ÖN BAŞVURULAR ALINMAYA BAŞLANDI

Haberin Devamı

Dikmen TechBridge Teknoloji Merkezi; bilişim sektöründe kendini geliştirmek isteyen girişimcilere ücretsiz hizmet vermeye hazırlanıyor. Kafeden sosyal alanlara, atölye odasından teknik laboratuvara, seminer odasından çalışma ofislerine kadar birçok alanlardan oluşan merkezde verilen hizmetten yararlanmak isteyen genç girişimciler, Bld 4.0 Girişimcilik Merkezi Ön Başvuru Formu’na forms.ankara.bel.tr/bld40mer adresi üzerinden ulaşarak kayıt yapabilecek.

Belediyenin imkânları üniversitelilerin emrinde

Toplantıda katılımcılar, bilişim sektörünün gelişmesi ve Ankara’nın adını dünyaya duyurmak için yapılacak ortak çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!