Bedeniniz de aşkınız da tazelensin

Güncelleme Tarihi:

Bedeniniz de aşkınız da tazelensin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2007 00:00

Son zamanların moda sağlık ve güzellik merkezleri SPA ve Wellness merkezleri, sevgililer günü için de cazip bir mekan olabilir. Sevgililer gününde eşinize ya da sevgilinize yapacağınız güzel bir sürprizle, hem tatil yapabilir hem de ruhunuzu ve bedeninizi şımartabilirsiniz.

TÜRKİYE’nin en iyi ve büyük SPA merkezleri Antalya sahillerinde hizmet veriyor. Vakti ve imkanı olanlar için Antalya, dört dörtlük bir seçim. Denizi ve kumsalıyla daha romantik bir ortam olacağı kesin. Ancak ta Antalya’ya kadar gidemem diyenler için Ankara’da da modern ve lüks SPA merkezleri mevcut.

"Suyla gelen sağlık" anlamına gelen SPA, gün geçtikçe daha çok kişi tarafından keşfedilip, rağbet görmeye başladı. Aslında yüzyıllardır kullanılan yöntemler, modern teknolojinin ve küreselleşmenin de getirdikleriyle harmanlanarak, daha albenili bir hale geldi. Artık çoğu SPA merkezinde uzak doğunun aromatik yağlarıyla vücudunuza masaj yapılırken, ruhunuzu mistik bir yolculuğa çıkarabilirsiniz. Hint, Bali, Thai ya da Japon masaj yöntemleri, konularının uzmanı masörler tarafından uygulanıyor.

SUYLA ZİNDELİĞİ YAKALAYIN

Suyun kullanımından gelen sağlık, suyun sıcak-soğuk ve farklı biçimlerde (akıtma, damlatma, duşlama, püskürtme) uygulanmasıyla kazanılan dinlenme ve ferahlama duygularının edinildiği bütünleyici terapi anlamında kullanılıyor. Ülkemizde özellikle son birkaç yıldır yaygınlaşan Thalassoterapi ise belirli bir derinlikteki temiz deniz suyunun doğrudan ve sürekli çekilerek vücut sıcaklığı seviyesine kadar ısıtılması ve bu suyun havuzlar, çeşitli masaj teknikleri, egzersizler ve yosun maskeleri ile birlikte kullanılmasını kapsıyor.

Kelime anlamından daha geniş bir kapsama sahip olan SPA günümüzde yalnızca su ve çamur terapilerini değil sıcak su havuzu, çeşitli masaj terapileri, aroma terapileri, güzellik ve bakım gibi sağlık kür hizmetleri veren tesislere verilen bir isim olup çeşitli uygulamalarla kazanılan dinlenme ve ferahlama duygularının edinildiği bütünleyici terapi anlamında kullanılıyor.

Wellness kelimesi ise akıl, vücut, ruh ve ilişkilerde iyi ve zinde olmayı ifade etmektedir. Bu kapsamda insanın kendisini ruhsal, bedensel, zihinsel ve ilişkisel olarak iyi ve zinde hissetmesini sağlayan her türlü masaj, cilt bakımı, çamur ve yosun banyoları, küvet bakımları, thalasso terapi gibi doğa ve doğal ürünlerle sağlıklı yaşam yöntemleri ile yapılan vücut bakımları Wellness kapsamına giriyor.

SİHİRLİ YÖNTEMLER

Genellikle stresten ya da vücudun belli bölgelerindeki şikayetlerden kurtulmak, zayıflamak, ruhen rahatlamak ve güzelleşmek amacıyla gidilen SPA’larda; tepidarium, taş masajı, çamur ve yosun banyoları, güzellik merkezi, saunalar, dinlenme ve vitamin odaları yer alıyor. Yapılan bakımların içine thalassoterapi, balneoterapi ve kaplıca tedavileri başta olmak üzere sağlık ve güzellik adına bilinen her uygulama giriyor.

SPA merkezlerinde tüm bunların yanı sıra geleneksel Uzakdoğu masajları, Hint ve Japon tedavi yöntemleri de uygulanıyor. Aromaterapi, ayurveda, shiatsu, refleksoloji masajları, reiki, feng shui, bio-enerji ve daha nicelerini de yine SPA merkezlerinde bulmak mümkün.

Romantik bir tatil fırsatı

SEVGİLİNİZLE
birlikte yapacağınız bir SPA kaçamağı, size unutamayacağınız bir deneyim yaşatabilir. Lüks SPA merkezlerinde kendinizi öyle bir atmosferde bulacaksınız ki, kendinizi bir kral ya da kraliçe gibi hissedebilirsiniz. Farklı temalarla hizmet veren merkezlerde kendinizi eski Roma ya da uzak doğuda bulacaksınız. Aromatik yağlarla vücudunuza şımartan bir masajın ardından çeşitli kür ve bakım yöntemleriyle güzelliğinizi pekiştirebilirsiniz.

Ne ararsan var

Suyun temizleyici özelliğinin yanı sıra bedensel ve ruhsal açıdan iyileştirici gücünün de harekete geçmesini sağlayan SPA (Salus Per Aquam) ve deniz suyunun ısıtılması yoluyla yapılan Thalassoterapi uygulamalarını içeren SPA merkezleri bugün ülkemizde pek çok otel ve tatil köyü bünyesinde faaliyet gösteriyor. Genellikle stresten ya da vücudun belli bölgelerindeki şikayetlerden kurtulmak, zayıflamak, ruhen rahatlamak ve güzelleşmek amacıyla gidilen SPA’larda; tepidarium, taş masajı, çamur ve yosun banyoları, güzellik merkezi, saunalar, dinlenme ve vitamin odaları yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!