BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Siz bugüne kadar her gün Türkiye'nin içişlerine karışıyordunuz"

Güncelleme Tarihi:

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Siz bugüne kadar her gün Türkiyenin içişlerine karışıyordunuz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2017 11:45

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Siz bugüne kadar her gün Türkiye'nin içişlerine karışıyordunuz"

Haberin Devamı

Can Mert ŞİMŞEK/ANKARA,(DHA) - BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Avrupa ve Batı’nın bu güne kadar hep Türkiye’nin iç işlerine karıştığını söyledi.

Merkez Karar Yürütme Kurulu  (MKYK) Toplantısı öncesi basın toplantısı düzenleyen Destici ülke ve dünya gündemini değerlendirdi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkeleri ve Batı ile gerilen ilişkilerini değerlendiren Destici, “Özellikle Türkiye içerisindeki bazı siyasi partilerin ve grupların burada Batı’yı suçlamak ya da Batı’yı itham etmek yerine kendi devletimizi, ya da kendi hükumetimizi itham ediyor olmasını gerçekten anlamakta zorluk çekiyoruz. Bu ilişkiler neden gerildi? Yani Türkiye mi başlattı ilişkilerinin gerilme noktasını? Bu ilişkilerin gerilme noktasını batı başlattı. Sayın Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından sonra Merkel ya da Alman Bakanlar diyor ki “Türkiye iç işlerimize karışmasın diyor.” Siz bugüne kadar her gün Türkiye'nin iç işlerine karışıyorsunuz” dedi.

"BURALARA KADAR GELİP ÇALIŞMALARA KATILDIKLARINI BİLİYORUZ"

En son yapılan referandum da Avrupa’nın tavrını değerlendiren Destici, “Referandumdaki tavrınız neydi? Bu tavır Türkiye’nin içişlerine karışmak değimliydi? Resmen taraf olup ‘Hayır’ çıkması için Almanya başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinin her türlü desteğini verdiğini bilmiyor muyuz? Buralara kadar gelip çalışmalara katıldıklarını biliyoruz. Almanya’da ya da Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yapılacak siyasi çalışmalara izin verilmediğini bilmiyor muyuz? Bütün bunları biliyoruz. İlişkiler niye geriliyor. İlişkilerin niye gerildiğine bakmadan bazı kesimler direk Türkiye'yi ve Türkiye'yi yöneten kadroları itham ediyorlar. Tamam burada hatamız varsa, eksiğimiz varsa biz bunları burada konuşuruz. İçeride tartışırız. Ama bunu söyleyenlerin dönüp de Almanya'nın kucak açtığı 10 binin üzerinde PKK’lı terörist var. DHKPC ve Fetöcüleri bu sayıya eklemiyoruz. Bütün bunları eklediğinizde belki bir 10 bin sayısıyla da karşı karşıya kalacağız. Türkiye bunların kendisine haklı olarak iadesini istiyor. Almanya'da terör eylemi gerçekleştiren bir terör örgütü olsa ve bunlardan bir tanesi Türkiye’ye kaçsa Türkiye barındırabilir mi? Ya da böyle bir durumla karşı karşıya kalırsak batının, Avrupa'nın Türkiye'ye karşı tavrı ne olur?” diye konuştu.

"AVRUPA GÜÇLERİ BUGÜNE KADAR HİÇBİR ÜLKENİN DERDİNE ÇARE OLMAMIŞTIR"

Destici, “Türkiye'deki siyasi partilerimize, diğer sivil toplum kuruluşu örgütlerimize, bütün bu işlerle uğraşan aklı başında olan fikir adamlarına ve yazarlara seslenmek istiyorum. Avrupa Türkiye ilişkilerini değerlendirirken, Türkiye'mizin iktidarın hükümetlerinin ne yaptığını biz burada konuşalım. Kendimiz eleştirilerimiz varsa bunları da dillendirelim. Ama gidip bunları Avrupa ülkelerini destekler vaziyette yapmayalım. Ya da Avrupa’nın tavrına bakalım. Biz bu hükumetten ya da önceki hükumetten, bu iktidardan ya da önceki iktidarlardan hep şunu talep etmedik mi? Avrupa’ya karşı omurgalı ve dik kararlı duruş. Tamam, ilişkilerinizi kesmeyelim ama mütekabiliyet esaslarını çalıştıralım diye istemedik mi? Şu anda iktidar ya da hükumet bu tavrı sergiliyor. Avrupa on binlerce teröristi beslerken Türkiye bunu görmezden mi gelmesi gerekir? Ya da Avrupa'da Almanya başta olmak üzere orada çalışan işçi kardeşlerimiz sırf tercihlerinden siyasi tercihlerinden dolayı birtakım baskılar ile karşı karşıya kalırken, çocuklarına kadar sorgulanırken Türkiye buna karşı bir tepki vermeyecek mi? Batının Türkiye'nin içişlerine müdahale etmesini asla ve kata kabul etmediğimizi en yüksek sesle haykırmak zorundayız. Batı, Avrupa ya da uluslararası güçler bugüne kadar hiçbir ülkenin devletin ya da milletin derdine çare olmamıştır" dedi. 

"HÜKÜMET MEMURA YÜZDE 10 ENFLASYONU BİR KERE KAFADAN VERECEK"

Hükumet ile Memur Sendikaları arasında devam eden toplu sözleşme konusuna da değinen Destici, “İlk turda memur sendikalarının teklif, hükumetin buna karşı yaptığı talebi bizde Büyük Birlik Partisi olarak yakından inceliyoruz. Bir kere hükümetin yaptığı teklifin kabul edilebilir, hatta konuşulabilir bile olmaktan çok uzak olduğunu bir kere de burada ifade etmek istiyorum. Ülkede şu anda yüzde onun üzerinde enflasyon olduğunu hepimiz biliyoruz. Yani bir kere hükumet memura yüzde 10 enflasyonu bir kere kafadan verecek. Yüzde onu verdikten sonra eğer bir zamdan bahsediyorsak bunun üstüne de bir şeyler vermesi gerekir. Bu da birinci yıl için yüzde 8+7, 2019 yılı için de 8+7 verilmesi gerekir dedik. Bunun yerine getirilmesi lazım. Bunun altında Türkiye bütçesinin biz kalkacağına inanıyoruz” dedi.

"BİR MAAŞ BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEĞİ SÖZÜNÜN TUTULMASI GEREKLİ"

Hükumetin 2015 yılında emeklilere vermiş olduğu bayram ikramiyesi sözünün olduğunu hatırlatan Destici, “2015 seçimleri öncesine gidersek bütün siyasi partiler, emeklilere dini bayramlarda bir maaş bayram ikramiyesi  Verileceği konusunda taahhütte bulundular. Bunun yerine getirilmesi lazım. Hatta biz bunun ilerisini söyledik. Devletten maaş alan herkesin bu ikramiyeden yararlanması gerektiğini emeklilerimiz başta olmak üzere devlette çalışanlara verilen bu sözün tutulmasını bekliyoruz” dedi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!