Bayramda yaz tatili imkanı

Güncelleme Tarihi:

Bayramda yaz tatili imkanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2008 00:00

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde, Brezilya ve Güney Afrika’da "yaz tatili" yapmak veya Paris, Viyana, Prag, Roma’yı görmek isteyenlere, tur seçenekleri.

KURBAN Bayramı’nı sıcak iklimlerde geçirip "yaz tatili" yapmak ya da Paris, Viyana, Prag ve Roma gibi Avrupa’nın gözde bir çok şehrini aynı anda görmek isteyenlere, bayrama özel yurt dışı tur seçenekleri sunuluyor. Tur operatörleri, Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi tatilin 9 güne çıkarılabilmesi olanağı ve kış ayına denk gelmesi nedeniyle Kurban Bayramı’nda yurt dışı seyahatlerin gözde olmasını bekliyor.

Bir çok seçenek var

Vize ve tur zamanlaması gibi konular nedeniyle bayramda yurt dışına gitmek isteyen vatandaşların kararlarını vermeye başlaması gerektiğine dikkat çeken operatörler, Brezilya ve Güney Afrika’da "yaz tatili", Paris, Viyana, Prag ve Roma gibi Avrupa’nın gözde şehirlerine "romantik gezi", vizesiz ülkelerde "egzotik tatil" gibi bir çok seçeneğin bulunduğuna işaret ediyor.

Yurt dışı için en ideal zaman

ETSTUR Yurtdışı Turlar Müdürü İbrahim Cenk Okumuş, "Bu yılın son tatili olan Kurban Bayramı’nın 2008’i güzel bitirmek ve 2009’a enerjik başlamak için iyi bir fırsat sunduğunu" söyledi. Bayramın, yurt dışı tatili için "ideal bir zamana" denk geldiğini belirten Okumuş, "Noel tatili öncesinde olduğu için, pek çok Avrupa ülkesinde, hesaplı bir tatil yapma şansı bulunuyor" dedi. Okumuş, bayramda "yaz tatili" yapmak isteyenlerin Brezilya’dan Maldivler’e yaz mevsiminin yaşandığı ülkelere gidebileceğini, tatil süresinin buna imkan verdiğini ifade etti. Uzaklara gitmek istemeyenler de denizin ve güneşin keyfinin çıkarılabileceği Sharm El-Sheikh, Hurghada, Tunus gibi hesaplı seçenekleri tercih edebilir.

Vizesiz giriş imkanı

Ayrıca, bu ülkeler için vize kolaylığı veya vizesiz gidiş imkanı bulunuyor" diye konuştu. Okumuş, Orta Çağdan kalma tarihi eserleriyle ünlü şehri Dubrovnik’e vizesiz gidilebileceğini belirtti.

Orta Avrupa’nın güzellikleri

PRONTOTOUR Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, Ramazan Bayramı’nda "son 10 yılın rekor yurtdışı tur satışının gerçekleştiğini" belirterek, "Şeker Bayramı’ndaki bu talebin Kurban Bayramı’nda da devam edeceği, daha şimdiden gelen taleplerden kendini belli etti" dedi. Bayram için değişik ve özel yurtdışı tur seçenekleri bulunduğunu belirten Özkar, "Dünya Büyük, Bayramda Ziyaretine Gitmek Lazım" sloganıyla dünyanın görülmeye değer farklı ülkelerine kapsamlı kültür turları hazırladıklarını kaydetti.

Kültür turu ile

Özkar, "İskandinav ülkelerinden Rusya’nın en gözde şehirleri ve Avrupa’nın son yıllarda en popüler destinasyonlarından Dalmaçya sahilleri turuna, bir çok seçenek bulunuyor. Yaklaşık 700 kişi Budapeşte-Viyana-Prag kültür turu ile Orta Avrupa’nın güzelliklerini keşfedecek" diye konuştu.

Kişiye özel tatil imkanı

KIŞIN ortasında ’deniz ve güneş’ diyenler için en ideal ve kolay ulaşılacak bölgelerin" Arap Yarımadası’nda Dubai ve Muskat, Hint Okyanusu’nda Maldivler ve Mauritius olduğunu belirten Jetset Müdürü Osman Tekin Özcan, uzun mesafede ekonomik tatili seçeneği arayanlara da Güney Doğu Asya’da Phuket, Langkawi, Koh Samui gibi destinasyonları önerebileceklerini anlattı. Özcan, "Vizesiz olmaları ve tatile elverişli iklimleri nedeniyle Fas ve Tunus dikkate alınması gereken destinasyonlar olmalıdır. Buralara da yoğun talep olacağını düşünüyoruz" dedi.

Türklerin klasik durakları

TÜRK vatandaşlarının yurt dışı seyahatlerinin klasik duraklarının, bu bayramda da en fazla talep edilen yerler olması bekleniyor. İtalya’da, Roma-Floransa-Venedik turu yine bayramın popülerlerinden... İtalya-Fransa turunda, İtalyan Rivierası ve Fransız Cote D’Azur’u görülebiliyor, İsviçre-İtalya turlarında ise Venedik, Milano, Cenevre, Zürih ve Lugano gezilebiliyor. Tarih, kültür ve eğlenceyi bir arada isteyenlere Budapeşte-Viyana-Prag turu tavsiye ediliyor. Bazı tur operatörleri bu tura Slovakya’nın başkenti Bratislava’yı da ekliyor.

Uzak mesafeler bütçe istiyor

GÜNEŞİN parlak ve sıcak yüzünü çevirdiği Güney yarım kürede Brezilya turu, kışta yazı yaşamak isteyenler için... Güney Amerika’nın gözde yerlerinden bu renkli ülkeye, 5 gece konaklamalı turlar 1399 avrodan başlayan turlar bulmam mümkün. Ayrıca, Avrupa’nın en eski ve tarihi yapılarına sahip Rusya’da Moskova ve St. Petersburg’a, Amerika’da New York ve New York-Orlando-Miami’ye, dünyanın en eski uygarlıklarından Çin’e tur seçenekleri de bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!