Bayramda trafiği felç eden kaza

Güncelleme Tarihi:

Bayramda trafiği felç eden kaza
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2011 00:00

Sıhhiye’de önce beton aydınlatma direğine daha sonra da bir ağaca çarpan belediye otobüsünün şoförü ile kaldırımda yürüyen bir kişi yaralandı.

SIHHİYE’de önce beton aydınlatma direğine, ardından bir ağaca çarpan belediye otobüsünün şoförü ile kaldırımda yürüyen bir kişi yaralandı.

Mustafa Kemal Mahallesi’ne gitmekte olan Aydın Erol’un kullandığı 06 BY 7830 plakalı belediye otobüsü, Atatürk Bulvarı’ndaki Opera köprüsünü geçtikten sonra beton aydınlatma direğine çarptı.

Beton direği deviren otobüs, kaldırıma çıktıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı önündeki bir ağaca çarparak durabildi.

Gaz kaçağı oldu

Kazada hafif yaralanan otobüs şoförü Aydın Erol’un tedavisi kaza yerinde yapıldı. Kaldırımda yürürken beton direkten kopan parçaların kendisine isabet etmesi sonucu yaralanan ve asker olduğu belirtilen bir kişi ise Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) kaldırıldı.

Belediye otobüsünde gaz kaçağı olduğunun belirlenmesi üzerine bölge güvenlik şeridine alınarak itfaiye ekipleri çağrıldı. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla otobüsteki gaz kaçağı giderildi.

Beton direğin devrildiği Atatürk Bulvarı, Ulus istikametine trafiğe kapatılırken, beton direğin parçalarının düştüğü Opera Köprüsü de kısmen trafiğe kapandı.

Hızlı değildi

Görgü tanıkları, otobüsün hızlı olmadığını, beton direğe çarptıktan sonra kaldırıma çıktığını, kaldırımda insanların olmasına rağmen büyük bir faciadan dönüldüğünü anlattı.

Opera Köprüsü’nün altındaki duraktaki taksiciler de büyük bir gürültünün gelmesi üzerine ilk önce patlama olduğunu sandıklarını, daha sonra direğin yola devrildiğini, kaldırımdaki insanların kendilerini etrafa atarak kurtardıklarını belirttiler. Kaza nedeniyle trafiğe kapanan Atatürk Bulvarı ile Opera Köprüsü, belediye ekiplerinin temizlik çalışmasının ardından açıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!