Bayram meclisi

Güncelleme Tarihi:

Bayram meclisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2024 14:58

ABB Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, 25 ilçe belediye başkanına iş birliği çağrısı yaparak, “Hepimizin amacı tüm siyasi görüşlerden öte, önce kentimize ve ülkemize hizmet etmektir” mesajı verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın da “Bu seçimin galibi demokrasimizdir” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nin yeni dönem ilk toplantısı, bayramın birinci günü ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Salonu’ndaki toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Yavaş, “Bu dönemde de oy verenle vermeyen vatandaşımız arasında bir fark olmayacağına, 6 milyon Ankaralıya eşit hizmet etmek için çok çalışacağımıza söz veriyorum” dedi. Yavaş, özetle şunları söyledi:

FARKLI DÜŞÜNSEK DE UYUMLU ÇALIŞTIK

“Görevde bir beş yılı geride bıraktık. Bu süreçte şeffaf, katılımcı, hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile kentimizi yönetmeye çalıştık. Kimseyi ayırt etmeden, nereden kime kaç oy çıktığına bakmadan, adil bir şekilde kentimize hizmet ettik. Meclis’imizde zaman zaman tartıştık, zaman zaman gerildik. Ama her şeyden önce geçtiğimiz dönemde haksız tek bir imar artışı yapılmaması ya da ranta yönelik tek bir karar alınmaması, bizim için diğer tüm konulardan daha değerlidir. Bu konuda ortak irade koyan tüm gruplara teşekkür ediyorum. Yine parti ayırt etmeksizin, Meclis’imizin tamamına yakınıyla alınan kararlarda farklı düşünsek de uyumlu bir şekilde çalıştık. Ancak şu konuya değinmeden de edemeyeceğim. Maalesef geçtiğimiz dönemde burası, birkaç kişinin kentin seçilmiş başkanına sürekli hakaret ettiği, iftira attığı, karalama siyaseti yaptığı birleşimlere sahne olmuştu.

Haberin Devamı

Bayram meclisi

TEMENNİMİZ HEP BİRLİKTE HİZMET ETMEK

Vatandaşlarımız bunların cevabını seçimde verdi. Yeni dönemde, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne yakışmayan bu davranışların olmamasını temenni ediyorum. Milletin takdiri neyse o takdir bizim başımızın gözümüzün üzerinedir. Bizim tek bir temennimiz vardır, o da Ankara’ya hep birlikte hizmet etmektir. 25 ilçe belediye başkanımızın tamamını iş birliği yapmaya ve el ele vererek başkente yakışır bir dönemi her birlikte yaşamaya davet ediyorum. Farklı dünya görüşüne sahip olabiliriz. Farklı siyasi anlayışlara sahip olabiliriz. Ancak eminim ki hepimizin amacı tüm siyasi görüşlerden öte, önce kentimize ve ülkemize hizmet etmektir. Bu dönemde de oy verenle vermeyen vatandaşımız arasında bir fark olmayacağına, 6 milyon Ankaralıya eşit hizmet etmek için çok çalışacağımıza söz veriyorum. Gündelik siyasi konulara vakit ayırmadan, sadece Ankara’mız için çalışacağımıza ve kaynakları kentimiz için harcayacağımıza söz veriyorum.”

Haberin Devamı

ORTAK HEDEFİMİZ DOĞRUDA BULUŞMAK

Meclis’te yeni döneme ilişkin konuşan CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Ankara halkının yerel seçimlerde yeni bir yönetim anlayışını seçtiğini belirterek “Ankara, hem meclis çoğunluğunda hem belediye başkanlıklarında yeni bir tercihte bulundu. Bizler burada doğruyu da yanlışı da tartışacağız ama ortak hedefimiz doğruda buluşmak olmalı. Tabii ki ortada yanlış bir şey varsa da o yanlışı ayırt etmek gerekiyor. Bu dönemin daha farklı olacağını düşünüyorum. Bu dönemde, bu Meclis’ten Ankara halkımız için daha iyi kararlar çıkacağından şüphem yok. Burada aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’mız tarihi bir oyla seçilerek Ankara halkının kendisine duyduğu güvenin bir sonucunu ortaya koymuştur. Başkanımın sadece oy veren yüzde 60 değil, Ankara halkının yüzde 100’ünü kucaklayacağını, Meclis’in de Ankara halkının her kesimine hitap edecek kararlar alacağından hiç şüphem yok” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SEÇİMİN GALİBİ DEMOKRASİMİZDİR

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın da şunları söyledi: “31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’ni milletçe demokrasimize yakışır bir olgunlukla tamamladık. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da ifade ettiği gibi seçimler demokrasinin en önemli günleridir, millet sözünü sandık yolu ile söyler. Milletimiz hiçbir zorlamayla karşı karşıya kalmadan sandıkta kararını vermiş ve milletin kararı tecelli etmiştir. Bu demokrasimiz için başlı başına en büyük kazançlardan biridir. Bu seçimin galibi demokrasimizdir, milli iradedir. Buradan siyasi parti fark etmeksizin iradesini sandığa yansıtan tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle yeni dönemin Ankara’mıza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Siyasi değerlendirmemizi, Denetim Komisyonu ile ilgili görüşlerimizi son birleşim gününde Faaliyet Raporu görüşmelerinde ifade edeceğimizi belirtmek istiyorum.” MHP Grup Başkanvekili Yunus Emre Yıldırım da yeni dönemin herkes için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Haberin Devamı

148 ÜYEDEN 90’I CHP’Lİ

Meclis’te birinci ve ikinci başkanvekillikleri, divan katipliği ve encümen üyeliklerinin belirlenmesi için kapalı zarf usulüyle oylama yapıldı. Oylama sonucunda, Ertan Işık Meclis Birinci Başkanvekili, Emre Doğan ise Meclis İkinci Başkanvekili seçildi. Öte yandan, 148 Meclis üyeliği dağılımı da Mansur Yavaş dahil CHP’den 90, AK Parti’den 45, MHP’den 10, Büyük Birlik Partisi’nden 1, Yeniden Refah Partisi’nden 1 ve bağımsız 1 üye şeklinde oldu. Geçen dönem Meclis’te yer alan İYİ Parti’nin bu dönem ABB Meclisi’nde üyesi bulunmuyor

BAKMADAN GEÇME!