Bayram alışverişi esnafı sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

Bayram alışverişi esnafı sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2012 00:00

RAMAZAN Bayramı öncesinde ve arefe günü artan bayram alışverişleri piyasaya yaradı.

Haberin Devamı

Esnaf, hareketlilikten memnun olduklarını dile getirirken, ekonomik istikrarla beraber hareketliliğin devam etmesini beklediklerini kaydetti.
Bayram ayakkabıdan lokuma, ulaşımdan kolonyaya kadar birçok sektöre hareket getirdi. Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere yolcu trafiğinin yoğun olduğu yerlere sefer yapan otobüslere vatandaşların mağdur olmaması için ek seferler konuldu; bayramda misafirlere en çok ikram edilen çikolata ve kolonyalar marketteki raflarda yerini aldı.

20 TL’den 2 bin 500 TL’ye

Bayram öncesinde bayramlık için alışverişe çıkan vatandaşları, 20 liradan 2 bin 500 liraya kadar uzanan geniş bir ürün yelpazesi karşıladı. Özellikle dar gelirli vatandaşlar alışveriş için genellikle pazarları tercih ederken, maddi olarak daha iyi durumda olanlar bütçeleri elverdiği ölçüde alışveriş merkezlerinde markalı ürünleri tercih etti.

Esnaf umutlu

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı alışverişleri nedeniyle çarşı-pazarda yoğun bir hareketlilik yaşandığını belirten TESK Başkanı Bendevi Palandöken de, “Bayram tatilinin kısa olması nedeniyle şehir dışına çıkış uzun bayram tatillerindekine göre daha az olacak. Vatandaşlarımızın kısa tatil nedeniyle bayramlarını evlerinde geçirecek olması, çarşı pazara canlılık getirecektir. Geçmiş bayramlardaki satışlara oranla bu yılki bayramda daha çok yaşanacak canlılık da, küçük esnaf ve sanatkarımızı daha çok sevindirecektir. Bu kısa bayram tatili sürecinde küçük esnaf ve sanatkarımız unutulmamalıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!