‘Başlı başına bir azim abidesi’

Güncelleme Tarihi:

‘Başlı başına bir azim abidesi’
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2024 19:12

Keçiören’de yapımı tamamlanan Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nin açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kulenin Keçiörenlilerin sahip çıkması sayesinde ayakta kaldığını söyleyerek, “Kulemiz aslında başlı başına bir azim abidesidir” dedi.

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi’nce yapımı tamamlanan Atatürk Cumhuriyet Kulesi, dün 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü’nün 109’uncu yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kulenin Keçiörenlilerin sahip çıkması sayesinde ayakta kaldığını belirterek, “Şayet ilçe halkı sahip çıkmasaydı şimdi bu gördüğünüz eserin yerinde yeller esiyordu” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:

‘Başlı başına bir azim abidesi’

KEÇİÖRENLİLERİN SAYESİNDE AYAKTA

“Uzun yıllar boyunca ikamet ettiğim Keçiören'imizi Ankara'nın yıldızı haline getireceğine inandığım Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nin başkentimize ve sizlere hayırlı olmasını diliyorum. Keçiören Belediye Başkanı’mız ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’mız Turgut Altınok başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Ankara'nın Çankaya tarafında yapıldığı tarihten itibaren şehrin simgelerinden biri olan Atakule’si vardı. Aynı mimarımızın tasarladığı Atatürk Cumhuriyet Kulesi ile şehrimize yeni bir sembol kazandırıyoruz. Bu kule Keçiörenlilerin sahip çıkması sayesinde ayakta kalmış ve bugün Ankaralıların hizmetine girebilmiştir. Şayet ilçe halkı sahip çıkmasaydı şimdi bu gördüğünüz eserin yerinde yeller esiyordu. Hukuki ve idari pek çok sorunun ardından COVID -19 salgınının yol açtığı zorlukları da aşmayı başaran kulemiz aslında başlı başına bir azim abidesidir. Atatürk Cumhuriyet Kulesi, Ankara’nın en yüksek binası sıfatıyla 197 metreden Ankara’mızı selamlayacak. 

Haberin Devamı

‘Başlı başına bir azim abidesi’

FETRET DEVRİNDEN ANKARA’MIZI KURTARMAYA VAR MIYIZ?

Kütüphane, spor salonu, kafeterya, nikâh salonu, sergi salonu, seyir alanı, lokantası ve diğer birimleriyle ziyaretçilerine unutulmaz hizmetler verecek. Nikâhlarını 152 metre yükseklikteki salonda kıyacak çiftlerimiz yeni hayatlarına bulutların üzerinde girecek. Kulenin en üst kısmında yer alan Selçuklu yıldızı buraya başlı başına vurulmuş bir Ankara mührüdür. Bu kule Ankara'ya hizmet ettiği sürece, Turgut Altınok kardeşimize de dualar sürecektir. Kendisi bu birikimi, bu çalışkanlığını 31 Mart'tan sonra Ankara'nın tamamı için devam ettirecek. Şu CHP zihniyetinin fetret devrinden Ankara’mızı kurtarmaya var mıyız? Bunlardan bir şey olmaz. Bunların Ankara'mıza, başkentimize verecekleri hiçbir hizmet yoktur. Sadece Keçiören’le değil Ankara’nın genelinde kentsel dönüşümle birlikte yeniden, yepyeni bir Ankara diyor yola böyle koyuluyoruz. Ben Ankaralıyım, ne yapıyorsak biz yapıyoruz. Metro falan yok, derdi de yok. Bu beyefendi (Mansur Yavaş) geldi geleli yolda asfalt yok. Ankara fetret devrinden kurtulacak. Kayıp son beş yılı telafi edip kenti ayağa kaldıracağız. Ankara’yı Türkiye Yüzyılı’na hazırlayacak yeni bir dönemin kapılarını Turgut kardeşimizin açacağına ben inanıyorum. Cumhurbaşkanı olarak ben yanındayım. Cumhur İttifakı olarak biz yanındayız. Ve vereceğimiz desteklerle sadece Keçiören değil inşallah Ankara'mız yeniden ayağa kalkacak."

Haberin Devamı

ANKARA’YA KUŞ BAKIŞI

Keçiören Belediyesi’nce 18 Temmuz 2003'te temeli atılan 197 metre uzunluğundaki Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nin inşaatı, imar planları ve uçuş mania hattını aştığı gerekçesiyle durdurulmuştu. Uzun bir aranın ardından inşaatına yeniden başlanan ve dün itibarıyla hizmete açılan kulenin zirvesinde ‘Selçuklu yıldızı’ bulunurken, ışıklandırma ve led sistemleri de dikkat çekiyor. Kulede uluslararası sergilerin düzenlenebileceği sanat galerisi, kütüphane, spor salonu, alışveriş merkezi, nikâh salonu, uzay terası ve bilim merkezinin yanı sıra kafe ile restoran da bulunuyor. Atakule’nin mimarı Ragıp Buluç tarafından tasarlanan Atatürk Cumhuriyet Kulesi ile Ankaralılar, kentin dört bir yanını kuş bakışı izleme fırsatı bulacak.

BAKMADAN GEÇME!