Başlangıcı yapıp güven kazandık

Güncelleme Tarihi:

Başlangıcı yapıp güven kazandık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2020 00:52

Futbolculara her zaman kaliteli oyuncular olduklarını hatırlattığını aktaran Mert, “Bulunduğumuz yeri hak etmediğimizi söyledim. Bu takımın ligi iyi yerde bitireceğine, futbolcuların bunu kanıtlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Fatih Mert, Süper Lig’de üst sıralara yükselmeyi hedeflediklerini söyledi.
Mert, İttifak Holding Konyaspor’u 4-3 yenerek ligdeki 3 puan hasretine son verdiklerini ardından da erteleme maçındaki Atakaş Hatay galibiyeti ile moral bulduklarını belirtip, şöyle konuştu:
“Konyaspor’a karşı heyecanı çok yüksek bir maç oynadık ve ilk galibiyet olması açısından çok önemli bir karşılaşmaydı. MKE Ankaragücü’nün bir başlangıç yapması gerekiyordu, bunu başardık. Galibiyet, moral ve motivasyon açısından önemliydi. Galibiyetin anlam kazanması için 4 gün sonraki Hatay maçını da almalıydık. Çekişmeli ve heyecanı yüksek bir maç oldu. İki galibiyetle camiamızı mutlu ettik. Futbolcularımızda haftalardır galibiyet alamamaktan dolayı öz güven kaybı oluşmaya başlamıştı. Bunu kırdık. 3 maçımızı uzatmalarda yediğimiz talihsiz gollerle 1-0 mağlup bitirdik. Futbolcularımızda bunların moral bozukluğu ve buna bağlı öz güven sorunu olmaya başlamıştı. Antalyaspor maçında, olumlu sinyaller vermişti futbolcularımız. Maça asıldılar. Kazanmak için ellerinden geleni yaptılar. Bu işin bir yerden döneceğinin onlar da bilincindeydi, farkındaydı.”

Başlangıcı yapıp güven kazandık


DALCI İLE DEVAM EDEBİLİRİZ

“Futbolculara, sizler kaliteli, iyi futbolcularsınız. Biz bulunduğumuz yeri şu anda hak etmiyoruz, bizim karşılığımız bu değil, diye konuştum. İnşallah bu takım bu ligi iyi yerde bitirecek, onlar da bunu kanıtlayacak. Yönetim olarak buna inanıyoruz. Konya maçında bunun ilk örneğini verdiler, Hatay maçında da geliştirdiler. Giden hiç kimsenin arkasından konuşmak istemem, bu bizim tarzımız değil, bizim böyle bir kişiliğimiz, karakterimiz yok. Fuat hocayla iyi olacağını düşünmüştük, belki uzun yıllar çalışabiliriz, Ankaragücü bir proje yapabilir gibi düşünmüştük ama maalesef olmadı. Olmadığını saha sonuçları gösterdi. Onun için karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Hoca arayışımız var, Mustafa Dalcı hocayı da biz geçen sene Mustafa Reşit Akçay’ın yardımcılığından tanıyoruz. Mustafa Dalcı, o dönem de takımımızda çalıştı ve elimizdeki futbolcuların yarıya yakınını tanıyor. Kulübün atmosferini biliyor, biz kulüp bünyesinde olması hasebiyle isteyerek getirmiştik kendisini. İnşallah iyi sonuçlar sürerse kendisiyle ilgili devam etmesi yönünde de bir kararımız olabilir, niye olmasın.”

ALPER KONUSUNA BAKACAĞIZ

“Alper Potuk’un kadro dışı bırakılması futbolun içerisinde olan şeyler. Alper’i büyük ümitlerle transfer ettik, o buraya gelirken buradan hedefinin milli takım olduğunu, kendisini tekrar kanıtlamak istediğini söyledi. O şekilde olduğu için o da bizi heyecanlandırdı. Biz de takım kaptanlığımızı da vererek artı bir sorumluluk yükledik ve verdiğimiz değeri göstermek istedik. Ggelecek maçlarda Alper Potuk kadroda yerini alabilir. Antalyaspor maçından sonra istenmeyen, her takım içerisinde olabilecek bazı olaylar nedeniyle böyle bir karar oldu. Kaybetmek kolay, insanları çabuk kaybedebilirsiniz, önemli olan kazanmak. Biz Alper’in de bu takıma hizmet edeceğini düşünüyoruz. İnşallah bu konuyu da tekrar değerlendireceğiz. İnşallah kendisini yeniden izleyeceğiz. Hafta sonu Gençlerbirliği ile zorlu bir maça çıkacağız. 3 puan için oynayacağız. Kendimizi puan sıralamasında bir iki basamak yukarıya çıkartabilmek ve aranın üstekilerle açılmaması için çok önemli.”

Başlangıcı yapıp güven kazandık


GALİBİYET TARAFTARA HEDİYE

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Teknik Sorumlusu Mustafa Dalcı, Süper Lig’in 6. haftasından ertelenen Atakaş Hatayspor müsabakasında aldıkları 2-0’lık galibiyeti taraftarlarına hediye ettiklerini söyledi.
Dalcı, iyi bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Hücum opsiyonları fazla olan bir takım. Hem seti hem alanı oynayabilen bir takımla karşılaştık. Hafta başı analizlerimizi doğru yaptık. Stratejik bir maçtı. Oyuncularımız, verdiğimiz görevleri neredeyse harfiyen yerine getirdi. Geçen haftaki galibiyeti taçlandırmak istiyorduk. Her maça puan ya da puanlar parolasıyla devam etmeliyiz. Ayaklarımız yere sağlam basmalı. Bir takım kimliği yakaladık. Bu galibiyeti büyük Ankaragücü taraftarına armağan ediyoruz.”

RAKİP OYUNDAN DÜŞTÜ

“Rakibin 10 kişi kalması da skorda etkili oldu. Hatayspor 8 günde 3. maçını oynadı. Oyundan düşeceklerini biliyorduk. Eksik kalmaları işimizi tabii kolaylaştırdı. Bu ligde eksik oynamak kolay değil. Alper Potuk bizim oyuncumuz, kardeşimiz. Benim söyleyebileceğim bir şey yok, yönetim kurulunun vereceği karara göre hareket edeceğiz. Antrenmanlarına bireysel devam ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!